Veganské bramborové vindaloo neboli pálivý bramborový guláš s indickou kořenící směsí garam masala.
Garam masala obvykle obsahuje kardamom, muškátový ořech a květ, skořici, hřebíček a černý pepř.
veganské recepty bramborové vindaloo indická kuchyně miluna miluna–venca.cz
Recept:
- 5 kg brambor
- 250 g mražených nebo čerstvých fazolových lusků
- 250 g mražených nebo čerstvých žampiónů
- 3 cibule
- 8 stroužků česneku
- kousek zázvoru
- hladká mouka
- koření: garam masala, kurkuma, sladká paprika, majoránka
- sůl
- chilli omáčka
- libovolný olej
veganské vindaloo veganské recepty recepty vegan co jí vegani co vařit vegan pálivá jídla vegan chilli vegan indická kuchyně
Postup:
- Ve velkém hrnci rozehřejte asi 5 lžic oleje, plotnu nastavte na střední plamen a přidejte nakrájenou cibuli, česnek, zázvor a libovolné množství chilli omáčky.
- Smažte asi 10 minut. V případě potřeby podlijte hrnkem horké vody.
- Ztlumte plamen na minimum a přidejte koření: lžíci garam masaly, lžičku kurkumy, lžičku sladké papriky a půl lžičky majoránky.
- Za občasného míchání smažte koření asi 4 minuty.
- Přidejte mražené fazolové lusky a žampióny.
- Přidejte omyté nakrájené brambory se šlupkou, hrnec zalijte asi 3 litry vroucí vody, posolte a přiveďte k varu.
- V hrnku si vytvořte jížkové zahušťovadlo: 4 lžíce hladké mouky rozmíchejte v teplé vodě a vlijte do hrnce.
- Vše za občasného míchání vařte do změknutí brambor, což může být za 15 – 20 minut.
veganské vindaloo veganské recepty recepty vegan co jí vegani co vařit vegan pálivá jídla vegan chilli vegan indická kuchyně
- Na talíři doporučuji jídlo dochutit světlou sojovou omáčkou, nejlépe bez cukru a bez glutamátu s vysokým obsahem sojových bobů.
veganské vindaloo veganské recepty recepty vegan co jí vegani co vařit vegan pálivá jídla vegan chilli vegan indická kuchyně