
Tato krupicová kaše byla uvařena z vody, tedy i bez použití jakéhokoliv rostlinného mléka.
Jako tuk byl použit rostlinný olej, mléčnost dodal strouhaný kokos. Výsledná chuť je moc dobrá. Není to sice takové mastné pošušňáníčko, jako krupička z mléka s máslem, ale v zájmu nepodílení se na utrpení zvířat, je to nepatrná oběť. 🙂 krupicová kaše vegan
Historie krupičky
Podle Wikipedie pocházejí první zmínky o konzumaci krupičky v Evropě ze 4. století našeho letopočtu, respektive z kuchařky Apicus, sepsané za Římské říše. Recept obsahuje mandle, hrozinky a slámové víno.


Recept na 4 porce: krupicová kaše vegan
- 2 litry vody
- 8 lžic krupice
- 100g strouhaného kokosu
- 4 lžíce rostlinného oleje
- 2 špetky skořice
- 1 lžíce cukru
- kakao či moučkový cukr na posypání
Postup: krupicová kaše vegan
- Uvařit 2 litry vody v rychlovarné konvici, vlít do hrnce a za stálého míchání přisypávat krupičku.
- Poté přisypat i kokos, skořici, cukr a přidat i olej.
- Za občasného míchání vařit 3 – 5 minut.
- Servírovat posypanou kakaem či s ovocem. I vychladlá je moc dobrá.
Tip: Pokud máte rádi levné a nenáročné veganské recepty, doporučuji facebookovou skupinu vegan socka 🙂
.
.