Levná krupicová kaše z vody vhodná pro vegany

krupicova-kase-z-vody-vegan

Tato krupicová kaše byla uvařena z vody, tedy i bez použití jakéhokoliv rostlinného mléka. 

Jako tuk byl použit rostlinný olej, mléčnost dodal strouhaný kokos. Není to sice taková krémová chuť, jako má krupička z mléka s máslem, ale v zájmu nepodílení se na utrpení zvířat, je to nepatrná oběť.  krupicová kaše vegan

 


 

Historie krupičky

  • Podle Wikipedie pocházejí první zmínky o konzumaci krupičky v Evropě ze 4. století našeho letopočtu, respektive z kuchařky Apicus, sepsané za Římské říše. Recept obsahuje mandle, hrozinky a slámové víno

 

cartederetete.ro gris-cu-lapte-krupicova-kase
Klasická krupička v Rumunsku – spíše s kompotem, v tomto případě třešňovým.

 

manu-kose-gaspadine.lt - krupisova kase - litva
Krupička z Litvy – s ananasovým kompotem.

 

Recept na 4 porce: krupicová kaše vegan

  • 2 litry vody
  • 200 g jemné krupice
  • 100 g strouhaného kokosu
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 2 špetky skořice
  • 1 lžíce cukru
  • kakao či moučkový cukr na posypání

 

krupicova-kase-z-vody-vegan
Krupicová kaše z vody

 

Postup: krupicová kaše vegan

  • Uvařte 2 litry vody v rychlovarné konvici, vlijte do hrnce a za stálého míchání přisypávejte krupičku.
  • Poté přisypejte kokos, skořici, cukr a přidejte i olej.
  • Za občasného míchání vařte 3 – 5 minut.
  • Servírujte posypanou kakaem či s ovocem.

 

krupicova-kase-z-vody-vegan
Krupicová kaše z vody

 

Další články z rubriky:

0 0 votes
Hodnocení článku
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments