Tato krupicová kaše byla uvařena z vody, tedy i bez použití jakéhokoliv rostlinného mléka.
Jako tuk byl použit rostlinný olej, mléčnost dodal strouhaný kokos. Není to sice taková krémová chuť, jako má krupička z mléka s máslem, ale v zájmu nepodílení se na utrpení zvířat, je to nepatrná oběť. krupicová kaše vegan
Historie krupičky
- Podle Wikipedie pocházejí první zmínky o konzumaci krupičky v Evropě ze 4. století našeho letopočtu, respektive z kuchařky Apicus, sepsané za Římské říše. Recept obsahuje mandle, hrozinky a slámové víno.
Recept na 4 porce: krupicová kaše vegan
- 2 litry vody
- 200 g jemné krupice
- 100 g strouhaného kokosu
- 4 lžíce rostlinného oleje
- 2 špetky skořice
- 1 lžíce cukru
- kakao či moučkový cukr na posypání
Postup: krupicová kaše vegan
- Uvařte 2 litry vody v rychlovarné konvici, vlijte do hrnce a za stálého míchání přisypávejte krupičku.
- Poté přisypejte kokos, skořici, cukr a přidejte i olej.
- Za občasného míchání vařte 3 – 5 minut.
- Servírujte posypanou kakaem či s ovocem.