Cuketová polévka s květákem a těstovinami

cuketová polévka / veganské recepty

Když je sezóna cuket a v obchodech jsou levné, nebo vás zásobí příbuzní, hodí se zpracovat je do rychlé a jednoduché cuketové polévky. Pro hustší konzistenci jsem přidala těstoviny.


 

Ingredience: cuketová polévka

  • květák
  • 3 – 4 cukety
  • 2 – 3 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 100 g libovolných krátkých těstovin
  • koření: půl lžičky chilli, lžička sladké papriky, lžička majoránky, lžíce kari pasty, půl lžičky kmínu, špetka pepře, lžička estragonu
  • libovolný olej, sůl

 

Rajah Hot Curry paste
Kari pasta

 

Recept: cuketová polévka

  • Omyjte a nakrájejte květák a cukety.
  • Do velkého hrnce dejte 3 – 4 lžíce oleje, střední plamen, přidejte nakrájené cibule a česnek a smažte do zesklovatění cibule.
  • Ztlumte plamen na minimum a přidejte koření, (kari pastu rozmíchejte v hrnku horkou vodou a přilijte). Smažte za občasného míchání asi 4 minuty.
  • Přidejte květák a cukety, zalijte je 4 – 5 litry vroucí vody a posolte.
  • Přiveďte k varu, vařte asi 10 minut a pak polévku rozmixujte tyčovým mixérem.
  • Vraťte hrnec na vařič, přihoďte těstoviny.
  • Vařte 8 minut, vypněte vařič a nechte pod pokličkou odstát.

 

cuketová polévka / veganské recepty

polévka  sůl koření olej voda vaříme vrchovatá lžíce veganské recepty veganské recepty

Další články z rubriky: