Vanilkové rohlíčky – vegan

vanilkové rohlíčky vegan veganské cukroví veganské recepty miluna-venca

Tradiční vánoční cukroví upečené bez použití živočišných přísad.

 

Recept

 

Ingredience:

  • 200 g vegan margarínu
  • 60 g moučkového cukru
  • 20 g vanilkového cukru
  • 280 g hladké mouky
  • 80 g mletých vlašských ořechů
  • 1 lžíce arašídového másla

 

brabantské išlské dortíčky cukroví vegan veganské historie recept
Vegan margarín

 

Postup: vanilkové rohlíčky vegan 

  • Všechny ingredience smícháme dohromady v těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v lednici v igelitu uležet. (Minimálně 30 minut.)
  • Z těsta odtrháváme kousky, ze kterých válíme rohlíčky.
  • Pečeme dorůžova cca 8-10 minut na 160-180°C.
  • Rohlíčky necháme 3 minuty vychladnout, poté ještě za tepla obalujeme v moučkovém cukru.

 

Výsledek: vanilkové rohlíčky vegan veganské cukroví

Chuť je téměř k nerozeznání od rohlíčků z másla.

 

vanilkové rohlíčky vegan veganské cukroví veganské recepty miluna-venca

 

Historie vanilkových rohlíčků

Podle pověsti se vanilkové rohlíčky začaly péct ve Vídni na počest porážky osmanských vojsk při druhém obléhání Vídně roku 1683 v rámci Velké turecké války. Osmanská říše měla tehdy na vlajce půlměsíc a podle něj se začaly péct vanilkové půlměsíčky.

V původním rakouském receptu na vanilkové rohlíčky se používají mleté mandle, v Čechách převládají v receptech mleté vlašské ořechy.

Další články z rubriky:

0 0 hlasů
Přínos článku
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře