Vanilkové rohlíčky – vegan

vanilkové rohlíčky vegan veganské cukroví veganské recepty miluna-venca

Tradiční vánoční cukroví upečené bez použití živočišných přísad.

 

Recept:

brabantské išlské dortíčky cukroví vegan veganské historie recept
Vegan margarín

Ingredience:

  • 200g vegan margarínu
  • 60g moučkového cukru
  • 20g vanilkového cukru
  • 280g hladké mouky
  • 80g mletých vlašských ořechů
  • 1 lžíce arašídového másla

 

Postup: vanilkové rohlíčky vegan 

  1. Všechny ingredience smícháme dohromady v těsto a necháme jej nejlépe do druhého dne v lednici v igelitu uležet. (Minimálně 30 minut.)
  2. Z těsta odtrháváme kousky, ze kterých válíme rohlíčky.
  3. Pečeme dorůžova cca 8-10 minut na 160-180°C.
  4. Rohlíčky necháme 3 minuty vychladnout, poté ještě za tepla obalujeme v moučkovém cukru.

 

Výsledek: vanilkové rohlíčky vegan veganské cukroví

Chuť je téměř k nerozeznání od rohlíčků z másla. 🙂

 

vanilkové rohlíčky vegan veganské cukroví veganské recepty miluna-venca

 

Historie vanilkových rohlíčků

Podle pověsti se vanilkové rohlíčky začaly péct ve Vídni na počest porážky osmanských vojsk při druhém obléhání Vídně roku 1683 v rámci Velké turecké války. Osmanská říše měla tehdy na vlajce půlměsíc a podle něj se začaly péct vanilkové půlměsíčky.

V původním rakouském receptu na vanilkové rohlíčky se používají mleté mandle, v Čechách převládají v receptech mleté vlašské ořechy.

 

Další články z rubriky: