![ragu-jecmen-kroupy-recepty z krup-vegan (9)](https://miluna-venca.cz/wp-content/uploads/2019/05/ragz-jecmen-kroupy-recepty-z-krup-vegan-9-678x381.jpg)
Vlastnosti ječmene / ječmen recepty
- Ječmen má vysoký obsah vlákniny, hořčíku, fosforu, železa a zinku.
- Snižuje hladinu cholesterolu v krvi.
recepty z ječmene kroupy recepty veganské recepty vegan ječmen guláš z ječmene ragú z ječmene
![jecmen-recepty](https://miluna-venca.cz/wp-content/uploads/2019/05/ječmen-klasy-400x266.jpg)
Nutriční hodnoty:
100 gramů suchých ječných krup obsahuje:
- 10 g bílkovin
- 71 g sacharidů
- 2 g tuku
- 13 g vlákniny
recepty z ječmene kroupy recepty veganské recepty vegan ječmen guláš z ječmene ragú z ječmene
Recept na ječmen po indicku
Ingredience asi na 8 porcí:
![tandoori-masala-recepty-veganske](https://miluna-venca.cz/wp-content/uploads/2019/05/tandoori-koreni-masala-webindia123.com_-400x187.jpg)
- 350g ječných krup
- 1 balení mraženého špenátu (nejlépe ty kuličky z listů)
- 5 rajčat (nebo dvě plechovky krájených rajčat)
- 3 cibule
- 8 stroužků česneku
- kus zázvoru (velký jako celý palec)
- sušená petržel
- kmín
- směs koření tandoori masala
- rostlinný olej
- hladká mouka
- sůl
recepty z ječmene kroupy recepty veganské recepty vegan ječmen guláš z ječmene ragú z ječmene recepty z ječmene
Postup: ječmen recepty
- Dva až tři dny dopředu připravit ječmen: dát do mísy, několikrát propláchnout a vymýt špínu, pak nechat ve vodě a průběžně proplachovat.
- V den vaření: vzít velký hrnec, dát 5 polévkových lžíc oleje a vařič nastavit na třetinový výkon.
- Přidat lžičku kmínu a dvě polévkové lžíce koření tandoori masala. Smažit a občas promíchat 4 minuty.
- Přidat nakrájené cibule, česnek a zázvor. Smažit 5 minut.
- Přidat dva hrnky horké či vroucí vody, nakrájená rajčata nebo plechovky a mražený špenát.
- Zvýšit výkon vařiče na 2/3 a smažit 10 minut.
- Vyrobit zahušťovadlo. Dvě polévkové lžíce mouky rozmíchat v hrnku s teplou vodou a přidat do hrnca.
- Přidat zcezený ječmen, sůl a dva litry vroucí vody.
- Na hrnec dát poklici a za občasného míchání vařit 20 minut.
- Vypnout vařič a nechat s poklicí, dokud jídlo nevychladne. Ječmen ještě nasákne nějakou vodu.
- Může se jíst i v průběhu chladnutí.
recepty z ječmene kroupy recepty veganské recepty vegan ječmen guláš z ječmene ragú z ječmene recepty z ječmene
Možno na talíři dochutit sojovou omáčkou. Doporučila bych ty bez cukru, přírodně fermentované, s co nejvyšším obsahem sojových bobů.
Výsledek: ječmen recepty
Výborné. Kroupy nemají výraznou chuť, ale dodávají jídlu jemnost.
Tuto kombinaci hodnotím 9,5 z 10. 😀