Bramborové vindaloo s fazolovými lusky a žampióny

vindaloo bramborové / veganské recepty / miluna

Veganské bramborové vindaloo neboli pálivý bramborový guláš s indickou kořenící směsí garam masala.

Garam masala obvykle obsahuje kardamom, muškátový ořech a květ, skořici, hřebíček a černý pepř.


veganské recepty bramborové vindaloo indická kuchyně miluna milunavenca.cz

Recept: 

  • 5 kg brambor
  • 250 g mražených nebo čerstvých fazolových lusků
  • 250 g mražených nebo čerstvých žampiónů
  • 3 cibule
  • 8 stroužků česneku
  • kousek zázvoru
  • hladká mouka
  • koření: garam masala, kurkuma, sladká paprika, majoránka
  • sůl
  • chilli omáčka
  • libovolný olej
veganské vindaloo veganské recepty recepty vegan co jí vegani co vařit vegan pálivá jídla vegan chilli vegan indická kuchyně

Postup: 

  • Ve velkém hrnci rozehřejte asi 5 lžic oleje, plotnu nastavte na střední plamen a přidejte nakrájenou cibuli, česnekzázvor a libovolné množství chilli omáčky.
  • Smažte asi 10 minut. V případě potřeby podlijte hrnkem horké vody.
  • Ztlumte plamen na minimum a přidejte koření: lžíci garam masaly, lžičku kurkumy, lžičku sladké papriky a půl lžičky majoránky.
  • Za občasného míchání smažte koření asi 4 minuty.
  • Přidejte mražené fazolové lusky a žampióny.
  • Přidejte omyté nakrájené brambory se šlupkou, hrnec zalijte asi 3 litry vroucí vody, posolte a přiveďte k varu.
  • V hrnku si vytvořte jížkové zahušťovadlo: 4 lžíce hladké mouky rozmíchejte v teplé vodě a vlijte do hrnce.
  • Vše za občasného míchání vařte do změknutí brambor, což může být za 15 – 20 minut.
veganské vindaloo veganské recepty recepty vegan co jí vegani co vařit vegan pálivá jídla vegan chilli vegan indická kuchyně
  • Na talíři doporučuji jídlo dochutit světlou sojovou omáčkou, nejlépe bez cukru a bez glutamátu s vysokým obsahem sojových bobů.
veganské vindaloo veganské recepty recepty vegan co jí vegani co vařit vegan pálivá jídla vegan chilli vegan indická kuchyně

bramborové vindaloo / veganské recepty

 

Další články z rubriky:

0 0 votes
Hodnocení článku
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments