
Veganské bramborové vindaloo neboli pálivý bramborový guláš s indickou kořenící směsí garam masala.
Garam masala obvykle obsahuje kardamom, muškátový ořech a květ, skořici, hřebíček a černý pepř.
veganské recepty bramborové vindaloo indická kuchyně miluna miluna–venca.cz
Recept:
- 5kg brambor
- 250g mražených nebo čerstvých fazolových lusků
- 250g mražených nebo čerstvých žampiónů
- 3 cibule
- 8 stroužků česneku
- kousek zázvoru
- hladká mouka
- koření: garam masala, kurkuma, sladká paprika, majoránka
- sůl
- chilli omáčka
- libovolný olej
veganské vindaloo veganské recepty recepty vegan co jí vegani co vařit vegan pálivá jídla vegan chilli vegan indická kuchyně
Postup:
- do velkého hrnce dejte asi 5 lžic oleje a plotnu nastavte na mírný plamen
- v oleji dejte smažit koření: lžíci garam masaly, lžičku kurkumy, lžičku sladké papriky, půl lžičky majoránky
- za občasného míchání smažte koření si 4 minuty
- přidejte nakrájenou cibuli, česnek, zázvor a libovolné množství chilli omáčky
- v hrnku si vytvořte jížkové zahušťovadlo: 2 lžíce hladké mouky rozmíchejte v teplé vodě a vlijte do hrnce
- vše chvíli smažte a míchejte
- hrnec zalijte asi 3 litry vroucí vody, přidejte omyté nakrájené brambory se šlupkou a přiveďte k varu
- přidejte mražené fazolové lusky, žampióny a sůl
- vše za občasného míchání vařte do změknutí brambor, což může být za 15 – 20 minut
veganské vindaloo veganské recepty recepty vegan co jí vegani co vařit vegan pálivá jídla vegan chilli vegan indická kuchyně
- na talíři si jídlo můžete dochutit světlou sojovou omáčkou, nejlépe bez cukru a bez glutamátu s vysokým obsahem sojových bobů
veganské vindaloo veganské recepty recepty vegan co jí vegani co vařit vegan pálivá jídla vegan chilli vegan indická kuchyně