
Mungo fazole je obecně pojmenování pro semena rostliny vigny zlaté.
- Patří do čeledi bobovitých a pochází pravděpodobně z Indie.
- Mungo se konzumují většinou vařené nebo syrové naklíčené.
- V těchto toustech jsem mungo přes noc namočila a poté nakličovala asi 2 dny.
veganské recepty veganské recepty miluna
Recept: mungo klíčky recepty tousty
.
Postup: mungo klíčky recepty tousty
- vyrobte si klíčky: přes noc až 24 hodin dejte sušené fazolky do vody, aby nasákly. Vodu několikrát vyměňte.
- slijte vodu a (pokud nemáte nakličovací misky) rozprostřete fazolky do široké nádoby, kde budou trošičku ponořené ve vodě a nádobu nechte na teplém místě. Snažte se imitovat vlhké prostředí v půdě. Osvědčil se mi plastový podnos na zákusky s víkem.
- nakličujte 2 – 3 dny. Fazolky oplachujte, a vyměňujte vodu.
- vytvořte si náplň do toustu: smíchejte klíčky se lžící oleje (výborný je olej z pražených sezamových semen) a s kari pastou
- náplň klaďte na toustové chleby a zapečte je v toustovači / sendvičovači
- podávejte s česnekem, rajčaty nebo jinou libovolnou zeleninou
mungo klíčky recepty mungo klíčky recepty mungo klíčky recepty mungo klíčky recepty mungo klíčky veganské recepty tousty
Psychotropní galangal
Použila jsem tuto zelenou kari pastu. Je moc dobrá. Obsahuje galangal, což je oddenek maraby galangové a používá se podobně jako zázvor. Údajně by měl být mírně halucinogenní.
- Zapečené zelné tousty ZDE 🙂
mungo klíčky veganské recepty recepty z mungo klíčků