Rajská polévka s gremolatou

rajská polévka s gremolatou / veganské recepty

Osvěžující rajská polévka se štiplavou gremolatou.

Gremolata je italská příloha připravovaná obvykle z citrónové kůry, petržele a česneku. 

 


 

Recept z Albertu
Vařeno podle tohoto receptu

Ingredience: rajská polévka veganské recepty

  • 3 cibule
  • 10 stroužků česneku
  • 500 ml rajského pyré
  • 100 g balení čerstvé petržele kadeřavé
  • balení drobných těstovin
  • koření a bylinky: lžička bazalky, lžička majoránky, lžička sladké papriky a 1 lžíce pálivé kari pasty
  • 1 citrón
  • libovolný olej

 

Rajah Hot Curry paste
Kari pasta

 

Polévka: rajská polévka veganské recepty

  • Do hrnce dejte 3 lžíce oleje, střední plamen, nakrájené cibule a 5 stroužků česneku a smažte do zesklovatění cibule. 
  • Ztlumte plamen na minimum a přidejte koření a bylinky, (kari pastu rozmíchejte v hrnku horké vody). Smažte za občasného míchání asi 4 minuty.
  • Přidejte rajské pyré, 2 litry vroucí vody, posolte, přiveďte k varu a vařte 5 minut.
  • Přidejte těstoviny, vařte 8 minut, vypněte vařič a nechte dojít.

 

Gremolata: rajská polévka

  • Do nádoby od mixéru nakrájejte 5 stroužků česneku.
  • Omyjte citrón, vymačkejte do nádoby šťávu nebo použijte oloupané měsíčky, ostrouhejte i trochu kůry.
  • Přidejte otrhanou čerstvou petržel (tuhé stonky vyhoďte nebo je omyté dejte vyvařit do polévky).
  • Přidejte 1 lžíci oleje.
  • Vše smíchejte a rozmixujte.
  • Ozdobte gremolatou polévku.

 

rajská polévka s gremolatou / veganské recepty

 

Další články z rubriky: