Osvěžující rajská polévka se štiplavou gremolatou.
Gremolata je italská příloha připravovaná obvykle z citrónové kůry, petržele a česneku.
Ingredience: rajská polévka veganské recepty
- 3 cibule
- 10 stroužků česneku
- 500 ml rajského pyré
- 100 g balení čerstvé petržele kadeřavé
- balení drobných těstovin
- koření a bylinky: lžička bazalky, lžička majoránky, lžička sladké papriky a 1 lžíce pálivé kari pasty
- 1 citrón
- libovolný olej
Polévka: rajská polévka veganské recepty
- Do hrnce dejte 3 lžíce oleje, střední plamen, nakrájené cibule a 5 stroužků česneku a smažte do zesklovatění cibule.
- Ztlumte plamen na minimum a přidejte koření a bylinky, (kari pastu rozmíchejte v hrnku horké vody). Smažte za občasného míchání asi 4 minuty.
- Přidejte rajské pyré, 2 litry vroucí vody, posolte, přiveďte k varu a vařte 5 minut.
- Přidejte těstoviny, vařte 8 minut, vypněte vařič a nechte dojít.
Gremolata: rajská polévka
- Do nádoby od mixéru nakrájejte 5 stroužků česneku.
- Omyjte citrón, vymačkejte do nádoby šťávu nebo použijte oloupané měsíčky, ostrouhejte i trochu kůry.
- Přidejte otrhanou čerstvou petržel (tuhé stonky vyhoďte nebo je omyté dejte vyvařit do polévky).
- Přidejte 1 lžíci oleje.
- Vše smíchejte a rozmixujte.
- Ozdobte gremolatou polévku.