
Bulgur
je nalámaná předvařená celozrnná pšenice. Předvaření usnadňuje jeho další úpravu. Mnohdy ho stačí jen nechat nabobtnat a smíchat s dalšími ingrediencemi bez dalšího tepelného zpracování.
Já jsem bulgur uvařila opět na způsob rychlého a na nádobí úsporného ragú.
veganské recepty miluna miluna-venca.cz ragú
Recept: bulgur ragú veganské recepty
- 500 bulguru
- 150g půleného žlutého hrachu
- 150g čočky
- 4 čerstvá rajčata nebo 2 konzervy krájených rajčat
- cibule
- 8 stroužků česneku
- 4 rawit chilli papričky
- koření: petrželová nať, majoránka, saturejka, kmín, kurkuma
- červená kari pasta
- hladká mouka
- olej
- sůl
recepty z bulguru bulgur recepty veganské vegan recepty z bulguru co uvařit z bulguru co je bulgur
Postup: bulgur ragú veganské recepty
- bulgur, hrách a čočku propláchněte a nechte přes noc (nebo i déle) namočit
- druhý den dejte do velkého hrnce 6 – 8 lžic oleje a plotnu nastavte na mírný plamen
- na olej přihoďte koření: lžíci sušené petrželové natě, půl lžíce majoránky, půl lžíce saturejky, půl lžíce mletého kmínu, půl lžíce kurkumy a lžíci červené kari pasty
- koření občas míchejte a smažte 4 – 5 minut
- poté přidejte nakrájené cibule, česnek a chilli papričky a smažte asi 10 minut
- vytvořte si v hrnečku jížkové zahušťovadlo: 1 – 2 lžíce hladké mouky dejte do hrnku, rozmíchejte v teplé vodě a vlijte ji do hrnce
- jížku s kořením a cibulí smažte asi 4 minuty, dle potřeby podlijte trochou horké vody
- naposled propláchněte bulgur, čočku a hrách, slijte vodu a přidejte zrna do hrnce
- přidejte též nakrájená rajčata nebo 2 konzervy krájených rajčat
- zalijte 6 litry vroucí vody a posolte
- vše vařte asi 15 minut, poté vypněte vařič a pod pokličkou nechte odstát
recepty z bulguru recepty veganské vegan recepty z bulguru co uvařit z bulguru co je
- na talíři si jídlo můžete dochutit světlou sojovou omáčkou bez cukru a bez glutamátu
recepty z bulguru recepty veganské vegan recepty z bulguru co uvařit z bulguru co je
🙂 Další ragú recepty zde
♣