Polentový mix – kaše z polenty, kuskusu, pohanky a rajského pyré

polentová kaše / / veganské recepty / vegetariánské recepty / miluna

Polenta

je kaše z kukuřičné mouky, vody a soli. V tomto případě jsem ji smíchala ještě s kuskusem a pohankou.


veganské recepty polentová kaše s rajským pyré polentová kaše instatní polenta miluna

Recept: polentová kaše

  • 500 g instantní polenty
  • 100 g kuskusu
  • 100 g pohanky
  • 3 cibule
  • 8 stroužků česneku
  • 4 rawit chilli papričky
  • krabičku rajského protlaku / pyré
  • koření: kurkuma, koriandr, sladká paprika, majoránka, petrželová nať, pepř, kmín, sušený zázvor
  • sůl
  • olej

 

Postup: polentová kaše

  • Polentu, kuskus a pohanku zalijte vodou a nechte přes noc nabobtnat.

 

  • Druhý den dejte do velkého hrnce 4 – 5 lžic oleje a vařič nastavte na střední plamen.
  • Přidejte nakrájené cibule, česnek a chilli papričky a smaže asi 10 minut.
  • Ztlumte plamen na minimum a přidejte koření: půl lžíce kurkumy, půl lžíce koriandru, půl lžíce sladké papriky, lžičku majoránky, půl lžíce petrželové natě, větší špetku pepře, lžičku mletého kmínu a lžičku mletého zázvoru.
  • Občas zamíchejte a smažte asi 4 minuty.
  • Polentu, kuskus a pohanku přidejte i s vodou, ve které jsou, do hrnce. Posolte.
  • Přidejte rajský protlak/pyré, přiveďte k varu a vařte vše  10 – 15 minut.
  • Podle potřeby přidávejte vroucí vodu (polenta i kuskus ještě nabobtnají).

 

  • Pro dobrou chuť si jídlo můžete na talíři dochutit světlou sojovou omáčkou bez cukru a bez glutamátu.

 

polenta mix / veganské recepty / polentová kaše

 

Další články z rubriky: