Žampiónový guláš s rýží

žampionový guláš / veganské recepty

Veganský guláš z půl kila žampiónů


veganské recepty guláš z žampiónů guláš z hub veganský vegan veganství

Ingredience:

  • 500 g žampionů
  • 3 cibule
  • 7 stroužků česneku
  • mouka
  • libovolné chilli papričky
  • 300 g rýže
  • hrst lněných semínek
  • libovolný olej
  • koření: lžíce kari koření, špetka mletého pepře, lžička sladké papriky, lžička majoránky 
  • sůl

 

Postup

 

Příloha:

  • Rýži a hrst lněných semínek přes noc v namočte. Ráno propláchněte, dejte novou vodu (3 díly vody na 1 díl rýže), posolte a vařte 8 minut. Vypněte vařič a nechte pod pokličkou dojít. Rýže nasaje ještě další vodu. 

 

Omáčka: žampionový guláš

  • Do velkého hrnce nebo hluboké pánve dejte 2 – 3 lžíce oleje, nakrájené cibule, česnek, chilli papričky, a smažte na střední plamen dozlatova cibule.
  • Ztlumte plamen na minimum, přidejte koření a smažte za občasného míchání asi 3 minuty.
  • Přidejte omyté a nakrájené žampióny, podlijte dvěma hrnky horké vody a smažte asi 10 minut. 
  • Přidejte 2 – 3 litry vroucí vody.
  • Přidejte zahuštění: v hrnku s teplou vodou rozmíchejte 2 – 3 lžíce mouky a vlijte do směsi. Promíchejte, posolte.
  • Vařte ještě 10 minut.
  • Vypněte vařič a nechte pod pokličkou dojít.

 

Další články z rubriky: