Veganský guláš z půl kila žampiónů
veganské recepty guláš z žampiónů guláš z hub veganský vegan veganství
Ingredience:
- 500 g žampionů
- 3 cibule
- 7 stroužků česneku
- mouka
- libovolné chilli papričky
- 300 g rýže
- hrst lněných semínek
- libovolný olej
- koření: lžíce kari koření, špetka mletého pepře, lžička sladké papriky, lžička majoránky
- sůl
Postup
Příloha:
- Rýži a hrst lněných semínek přes noc v namočte. Ráno propláchněte, dejte novou vodu (3 díly vody na 1 díl rýže), posolte a vařte 8 minut. Vypněte vařič a nechte pod pokličkou dojít. Rýže nasaje ještě další vodu.
Omáčka: žampionový guláš
- Do velkého hrnce nebo hluboké pánve dejte 2 – 3 lžíce oleje, nakrájené cibule, česnek, chilli papričky, a smažte na střední plamen dozlatova cibule.
- Ztlumte plamen na minimum, přidejte koření a smažte za občasného míchání asi 3 minuty.
- Přidejte omyté a nakrájené žampióny, podlijte dvěma hrnky horké vody a smažte asi 10 minut.
- Přidejte 2 – 3 litry vroucí vody.
- Přidejte zahuštění: v hrnku s teplou vodou rozmíchejte 2 – 3 lžíce mouky a vlijte do směsi. Promíchejte, posolte.
- Vařte ještě 10 minut.
- Vypněte vařič a nechte pod pokličkou dojít.