Bulgur
je nalámaná předvařená celozrnná pšenice. Předvaření usnadňuje jeho další úpravu. Stačí ho nechat jen ve vodě nabobtnat a smíchat s dalšími ingrediencemi bez dalšího tepelného zpracování.
Já jsem bulgur uvařila opět na způsob rychlého a na nádobí úsporného ragú.
veganské recepty miluna miluna-venca.cz ragú
Recept: bulgur ragú veganské recepty
- 500 g bulguru
- 150 g půleného žlutého hrachu
- 150 g čočky
- 4 čerstvá rajčata nebo 2 konzervy krájených rajčat
- cibule
- 8 stroužků česneku
- 4 rawit chilli papričky
- koření: petrželová nať, majoránka, saturejka, kmín, kurkuma
- červená kari pasta
- hladká mouka
- olej
- sůl
recepty z bulguru bulgur recepty veganské vegan recepty z bulguru co uvařit z bulguru co je bulgur
Postup: bulgur ragú veganské recepty
- Bulgur, hrách a čočku propláchněte a nechte přes noc (nebo i déle) ve vodě nabobtnat.
- Do velkého hrnce dejte 6 – 8 lžic oleje a plotnu nastavte na střední plamen.
- Přidejte nakrájené cibule, česnek a chilli papričky a smažte asi 10 minut.
- Ztlumte plamen na minimum a přihoďte koření: lžíci sušené petrželové natě, půl lžíce majoránky, půl lžíce saturejky, půl lžíce mletého kmínu, půl lžíce kurkumy a lžíci červené kari pasty.
- Za občasného míchání smažte 3 – 4 minuty.
- Vytvořte si jížkové zahušťovadlo: 2 lžíce hladké mouky dejte do hrnku, rozmíchejte v teplé vodě a vlijte ji do hrnce.
- Jížku s kořením a cibulí smažte asi 4 minuty na střední plamen, dle potřeby podlijte horkou vodou.
- Přidejte nakrájená rajčata nebo 2 konzervy krájených rajčat.
- Naposled propláchněte bulgur, čočku a hrách, slijte vodu a přidejte do hrnce.
- Zalijte asi 5 litry vroucí vody a posolte.
- Vše vařte asi 20 minut, poté vypněte vařič a pod pokličkou nechte odstát.
recepty z bulguru recepty veganské vegan recepty z bulguru co uvařit z bulguru co je
- Na talíři si jídlo můžete dochutit světlou sojovou omáčkou bez cukru a bez glutamátu.