Houbový guláš veganský
- Na houbách nalezeno: 2 kozáci březoví, 2 klouzci zrnití a jeden hřib žlutomasý. Jeden kozák byl obrovský, takže to stačilo na uvaření tohoto jídla.
veganské recepty Houby zdraví houbový guláš recept vegan veganské recepty
Ingredience: houbový guláš veganský
- lesní houby – čím víc, tím líp
- 3 cibule
- 6 stroužků česneku
- klasické houbové koření: mletý bobkový list, mletý kmín, sladká paprika, majoránka, petrželová nať, sušený česnek
- experimentální koření: libeček, mletý pepř, řecké seno (pískavice) a mletý zázvor
- hladká mouka
- 500 g těstovin kolínek
- libovolný olej
- sůl
recepty z hub vegan veganské recepty vegan jídla vegan strava vegan houby veganské guláše veganský guláš z hub
Postup: houbový guláš veganský
- Houby omyjte, okrájejte ošklivé části a nakrájejte.
- Do velkého hrnce dejte na smažit 4-6 lžic oleje.
- Přidejte nakrájený česnek, cibule hrnek vroucí vody a smažte asi 7 minut.
- Ztlumte plamen na minimum a přidejte koření: půl lžičky mletého bobkového listu, lžičku mletého kmínu, půl lžíce sladké papriky, půl lžíce majoránky, lžíci sušené petrželové natě, půl lžičky sušeného česneku, 6 nasekaných čerstvých nebo sušených listů libečku, 3 špetky mletého pepře, lžičku mleté pískavice a půl lžičky mletého zázvoru.
- Za občasného míchání opékejte asi 4 minuty.
- Můžete trochu zvýšit plamen.
- Přihoďte houby a smažte ještě 5 minut.
- Vše zalijte asi 3 litry vroucí vody, zapněte vařič na plné obrátky a přiveďte k varu.
- Vyrobte si zahušťovadlo: 3 lžíce mouky rozmíchejte v hrnku s teplou vodou a vlijte do hrnce.
- Přidejte těstoviny a sůl.
- Vařte asi 8 minut, občas zamíchejte, vypněte vařič a nechte pod pokličkou dojít.
recepty z hub vegan veganské recepty vegan jídla vegan strava vegan houby veganské guláše veganský guláš z hub
- Doporučuji si na talíři jídlo ještě dochutit světlou sojovou omáčkou bez cukru a bez glutamátu. Pearl River Bridge Helle Soja Sauce.
recepty z hub vegan veganské recepty vegan jídla vegan strava vegan houby veganské guláše veganský guláš z hub
Houby jsou zdravé
- Obsahují velké množství chitinu, vitamínů skupiny B, selen a draslík. Podporují imunitní systém, působí jako antioxidanty a snižují hladinu cholesterolu v krvi.