Veganská nádivka z jahel, chleba a rajčat

veganska-nadivka-jalapenos-veganske-recepty

Klasická nádivka se většinou skládá z masa, pečiva, kopřiv a vajec, která drží hmotu pohromadě. Vegani mohou zkusit náhražky vajec, jako jsou rozmačkané banány, namočená chia semínka, rozmíchaný škrob či arašídové máslo.

Zde jsem použila bramborový škrob a nádivka se mi stejně rozpadala. I přes to zde recept nechám vyvěšený. Může sloužit jako inspirace pro volbu ingrediencí a koření. veganská nádivka


veganský oběd veganská velikonoční nádivka veganské sváteční jídlo veganské velikonoční jídlo velikonoční pokrm jalapeno papricky jáhly veganské receptyveganská nádivka

Recept na rozpadající se nádivku: veganská nádivka

 

Ingredience:

  • 500 g jáhel
  • čtyři rajčata, čerstvá nebo z konzervy 
  • bramborový škrob
  • krajíc chleba
  • koření po hrstičkách: libeček, rozmarýn, majoránka, římský kmín, petržel a mletý jalovec
  • 3 cibule
  • 8 stroužků česneku
  • sůl, světlá sojová omáčka
  • libovolný olej
  • jalapeňo papričky na ozdobu

 

Jalapenos
Jalapeño plátky

 

Postup:

  • Den předem propláchněte jáhly a nechte namočené ve vodě přes noc. Druhý den propláchněte, slijte vodu. Zalijte novou vroucí vodou (asi 2 litry), posolte, vařte jako rýži asi 8 minut, vypněte vařič a nechte ještě dojít. Jáhly mohou ještě nabobtnat.
Do hrnce s uvařenými jáhly dejte:
  • čtyři nakrájená rajčata
  • polévkovou lžíci bramborového škrobu – nejdříve si jej rozmíchejte v hrnku s teplou vodou
  • natrhaný krajíc chleba
  • koření
  • 3 nakrájené cibule
  • nakrájený česnek
  • sůl, světlou sojovou omáčku
  • 4 lžíce oleje
veganské recepty vegetariánské recepty tradiční recepty bez masa co jí vegani tradiční kuchyně bez masa
  • Vše promíchejte a dejte zapéct v zapékací míse nebo na pekáči. Pečte asi 20 minut na 180°C.

 

veganska-nadivka-jalapenos-veganske-recepty

recepty s jalapenos chilli papricky recepty veganske palive recepty veganská kuchyně bezmasé recepty velikonocni recepty vegan

Další články z rubriky: