
Klasická nádivka se většinou skládá z masa, pečiva, kopřiv a vajec, která hmotu drží pohromadě. Vegani mohou zkusit náhražky vajec, jako jsou rozmačkané banány, namočená chia semínka, rozmíchaný škrob či arašídové máslo. 🙂
Zde jsem bohužel nic z toho nepoužila a nádivka se mi rozpadala. I přes to zde recept nechám vyvěšený. Může sloužit jako inspirace pro volbu ingrediencí a koření. veganská nádivka
veganský oběd veganská velikonoční nádivka veganské sváteční jídlo veganské velikonoční jídlo velikonoční pokrm jalapeno papricky jáhly veganské receptyveganská nádivka
Recept na rozpadající se nádivku: veganská nádivka

- namočte přes noc 500g jahel. Druhý den vodu vyměňte, dejte 3 díly vody na 1 díl jahel a vařte jako rýži asi 8 minut.
V hrnci s uvařenými jáhly smíchejte:
- čtyři nakrájená rajčata, čerstvá nebo z konzervy
- polévkovou lžíci bramborového škrobu – nejdříve si jej rozmíchejte v hrnku s teplou vodou
- natrhaný krajíc chleba
- koření po hrstičkách: libeček, rozmarýn, majoránka,
římský kmín, petržel a mletý jalovec - 3 nakrájené cibule
- hrst nakrájeného česneku
- sůl, světlou sojovou omáčku
- olej
Vše následně promíchejte a dejte zapéct v zapékací míse nebo na pekáči. Pečte asi 20 minut na 180°C. veganská nádivka veganská nádivka
veganské recepty vegetariánské recepty tradiční recepty bez masa co jí vegani tradiční kuchyně bez masa
Tip: Ozdobte nádivku papričkami jalapeňo. Levné jalapeňos mají v Albertu. Sklenička 220g asi za 27kč. 🙂