Veganská nádivka z jahel, chleba a rajčat

veganska-nadivka-jalapenos-veganske-recepty

     Klasická nádivka se většinou skládá z masa, pečiva, kopřiv a vajec, která hmotu drží pohromadě. Vegani mohou zkusit náhražky vajec, jako jsou rozmačkané banány, namočená chia semínka, rozmíchaný škrob či arašídové máslo. 🙂

    Zde jsem bohužel nic z toho nepoužila a nádivka se mi rozpadala. I přes to zde recept nechám vyvěšený. Může sloužit jako inspirace pro volbu ingrediencí a koření. veganská nádivka

 


veganský oběd veganská velikonoční nádivka veganské sváteční jídlo veganské velikonoční jídlo velikonoční pokrm jalapeno papricky jáhly veganské receptyveganská nádivka

Recept na rozpadající se nádivku: veganská nádivka

Jalapenos
Jalapeño plátky
  • namočte přes noc 500g jahel. Druhý den vodu vyměňte, dejte 3 díly vody na 1 díl jahel a vařte jako rýži asi 8 minut.

     V hrnci s uvařenými jáhly smíchejte:

  • čtyři nakrájená rajčata, čerstvá nebo z konzervy 
  • polévkovou lžíci bramborového škrobu – nejdříve si jej rozmíchejte v hrnku s teplou vodou
  • natrhaný krajíc chleba
  • koření po hrstičkách: libeček, rozmarýn, majoránka,
    římský kmín, petržel a mletý jalovec
  • 3 nakrájené cibule
  • hrst nakrájeného česneku
  • sůl, světlou sojovou omáčku
  • olej

     Vše následně promíchejte a dejte zapéct v zapékací míse nebo na pekáči. Pečte asi 20 minut na 180°C. veganská nádivka veganská nádivka

veganské recepty vegetariánské recepty tradiční recepty bez masa co jí vegani tradiční kuchyně bez masa

Tip: Ozdobte nádivku papričkami jalapeňo. Levné jalapeňos mají v Albertu. Sklenička 220g asi za 27kč. 🙂

veganské recepty vegetariánské recepty tradiční recepty bez masa co jí vegani tradiční kuchyně bez masa

veganska-nadivka-jalapenos-veganske-recepty

recepty s jalapenos chilli papricky recepty veganske palive recepty veganská kuchyně bezmasé recepty velikonocni recepty vegan

Další články z rubriky: