
Lehce povařená a chutná cuketová polévka
Ingredience:
- 500g ječných krup
- 1 – 2 hrsti lněného semínka
- 1 – 2 lžíce libovolného oleje
- koření: kari, majoránka, saturejka, estragon, kmín
- 3 – 4 cukety
- půl palice česneku
- 3 cibule
cuketová polévka vegan veganské recepty sezóna cuket cuketová úroda recepty z cukety cuketa polévka cuketová
Recept: polévka z cuket polévka z cuket polévka z cuket
- přes noc (až na 2 dny) namočit kroupy a druhý den je 15 minut vařit v osolené vodě. Na 1 díl krup 4 díly vody.
- zvlášť si přes noc namočit i 1 – 2 hrsti lněného semínka, které se pak rozmixuje v polévce. Je dobré na klouby.
ječné kroupy cuketová polévka veganské recepty - vzít velký hrnec na polévku, přidat 1 – 2 lžíce oleje
- nastavit vařič na mírný plamen a osmažit koření: lžíci kari, lžičku majoránky, půl lžičky saturejky, lžičku estragonu, lžičku kmínu)
- zhruba po 4 minutách občasného míchání, přihodit nahrubo nakrájené cukety, česnek a cibule
- chvíli smažit, pak zalít 3 – 4 litry vroucí vody, přidat sůl a nabobtnalé lněné semínko a přivést k varu
- vařit jen chviličku, třeba 2 minuty, vypnout vařič a vše rozmixovat tyčovým mixérem
- do rozmixované polévky dát uvařené kroupy (můžete se i s vodou) a znovu přivést k varu
Jídlo se hodí dochutit světlou sojovou omáčkou bez cukru a olejem z praženého sezamu - vařit zas asi jen 2 minuty, pak vypnout vařič a nechat pod pokličkou odstát
cuketová polévka veganské recepty sezóna cuket úroda cuket
Díky tomu, že se zelenina vařila jen krátce, chutnala polévka pěkně svěže a zachovala si jistě mnoho nepoškozených vitamínů. 🙂
cuketová polévka veganské recepty vegan oběd vegan polévky co uvařit úroda cuketové recepty bezmasa bezmasé recepty
♠