Lehce povařená cuketová polévka
Ingredience:
- 500 g ječných krup
- 1 – 2 hrsti lněného semínka
- libovolný olej
- koření: lžíce kari, lžička majoránky, půl lžičky saturejky, lžička estragonu, lžička kmínu
- 3 – 4 cukety
- půl palice česneku
- 3 cibule
cuketová polévka vegan veganské recepty sezóna cuket cuketová úroda recepty z cukety cuketa polévka cuketová
Recept: polévka z cuket polévka z cuket polévka z cuket
- Přes noc (nebo až na 2 dny) si namočte kroupy. Poté je asi 15 minut vařte v osolené vodě. Na 1 díl krup 4 díly vody.
- Do jiné misky si přes noc namočte 1 – 2 hrsti lněného semínka, které se pak rozmixuje v polévce.
ječné kroupy cuketová polévka veganské recepty - V den vaření: do velkého hrnce dejte 3 – 4 lžíce oleje, střední plamen, přidejte nahrubo nakrájené cukety, česnek a cibule a smažte do zesklovatění cibule (asi 10 minut).
- Ztlumte plamen na minimum, přidejte koření a za občasného míchání smažte asi 4 minuty.
- Zalijte vše 3 – 4 litry vroucí vody, posolte, přidejte nabobtnalé lněné semínko a vařte vše jen chvilku, třeba 3 minuty.
- Vypněte vařič, nechte trochu vychladnout a vše rozmixujte tyčovým mixérem.
- Do rozmixované polévky dejte uvařené kroupy (můžete se i s vodou) a nechte pod pokličkou odstát.
cuketová polévka veganské recepty sezóna cuket úroda cuket
cuketová polévka veganské recepty vegan oběd vegan polévky co uvařit úroda cuketové recepty bezmasa bezmasé recepty