Polévka z cuket a ječných krup

cuketová polévka s kroupami / veganské recepty / polévka z cuket

     Lehce povařená a chutná cuketová polévka


 

Ingredience:

  • 500g ječných krup
  • 1 – 2 hrsti lněného semínka
  • 1 – 2 lžíce libovolného oleje
  • koření: kari, majoránka, saturejka, estragon, kmín
  • 3 – 4 cukety
  • půl palice česneku
  • 3 cibule
cuketová polévka vegan veganské recepty sezóna cuket cuketová úroda recepty z cukety cuketa polévka cuketová

   Recept: polévka z cuket polévka z cuket polévka z cuket

  • přes noc (až na 2 dny) namočit kroupy a druhý den je 15 minut vařit v osolené vodě. Na 1 díl krup 4 díly vody.
  • zvlášť si přes noc namočit i 1 – 2 hrsti lněného semínka, které se pak rozmixuje v polévce. Je dobré na klouby.
    ječné kroupy cuketová polévka veganské recepty
  • vzít velký hrnec na polévku, přidat 1 – 2 lžíce oleje
  • nastavit vařič na mírný plamen a osmažit koření: lžíci kari, lžičku majoránky, půl lžičky saturejky, lžičku estragonu, lžičku kmínu)
  • zhruba po 4 minutách občasného míchání, přihodit nahrubo nakrájené cuketyčesnek a cibule
  • chvíli smažit, pak zalít 3 – 4 litry vroucí vody, přidat sůl a nabobtnalé lněné semínko a přivést k varu
  • vařit jen chviličku, třeba 2 minuty, vypnout vařič a vše rozmixovat tyčovým mixérem
  • do rozmixované polévky dát uvařené kroupy (můžete se i s vodou) a znovu přivést k varu

    světlá sojová omáčka a sezamový olej
    Jídlo se hodí dochutit světlou sojovou omáčkou bez cukru a olejem z praženého sezamu
  • vařit zas asi jen 2 minuty, pak vypnout vařič a nechat pod pokličkou odstát 
cuketová polévka veganské recepty sezóna cuket úroda cuket

    Díky tomu, že se zelenina vařila jen krátce, chutnala polévka pěkně svěže a zachovala si jistě mnoho nepoškozených vitamínů. 🙂

 

cuketová polévka / veganské recepty

cuketová polévka veganské recepty vegan oběd vegan polévky co uvařit úroda cuketové recepty bezmasa bezmasé recepty

 

Další články z rubriky: