
Mražené špenátové halušky (složení: špenátový protlak, pšeničná mouka, brambory) + další ingredience typické pro klasické halušky. Kromě špenátového protlaku, to je experiment.
bezmasá jídla veganská jídla veganské recepty veganství co jí vegani k obědu veganský oběd klasické recepty bez masa
Ingredience:
- Mražené špenátové halušky 1kg
- mražený špenátový protlak
- balení kysaného zelí
- 3 cibule
- palice česneku
- koření: pepř, nové koření, majoránka, sladká paprika, bobkový list, dobromysl, kmín
- olej
- sůl
bezmasá jídla veganská jídla veganské recepty veganství co jí vegani k obědu veganský oběd klasické recepty bez masa
Postup:
- 2 hodiny před vařením vyndat z mrazáku špenát a halušky
- vzít velký hrnec, nastavit mírný plamen, přidat 4 polévkové lžíce oleje
- přidat koření: lžičku sladké papriky, půl lžičky mletého bobkového listu, lžičku sušené dobromysli, lžičku majoránky, lžičku kmínu, větší špetku mletého nového koření a pepře
- po 4 minutách opékání koření na velmi mírném plameni, přidat nakrájené cibule a česnek a hrnek horké/vroucí vody. Smažit 10-15 minut.
- poté přidat další 2 hrnky vroucí vody, balení špenátového protlaku, balení kysaného bílého zelí i s tekutinou a balení špenátových halušek
- přivést k varu a smažit asi 15 minut veganské recepty
bezmasá jídla veganská jídla veganské recepty veganství co jí vegani k obědu veganský oběd klasické recepty bez masa
Výsledek: výborné 🙂
- (Mražené halušky jsem koupila za 60 kč v Kauflandu, 1kg (výrobce Slovensko, složení: špenátový protlak, pšeničná mouka, brambory).