Polenta
je kaše z kukuřičné mouky, vody a soli. V tomto případě jsem ji smíchala ještě s kuskusem a pohankou.
veganské recepty polentová kaše s rajským pyré polentová kaše instatní polenta miluna
Recept: polentová kaše
- 500 g instantní polenty
- 100 g kuskusu
- 100 g pohanky
- 3 cibule
- 8 stroužků česneku
- 4 rawit chilli papričky
- krabičku rajského protlaku / pyré
- koření: kurkuma, koriandr, sladká paprika, majoránka, petrželová nať, pepř, kmín, sušený zázvor
- sůl
- olej
Postup: polentová kaše
- Polentu, kuskus a pohanku zalijte vodou a nechte přes noc nabobtnat.
- Druhý den dejte do velkého hrnce 4 – 5 lžic oleje a vařič nastavte na střední plamen.
- Přidejte nakrájené cibule, česnek a chilli papričky a smaže asi 10 minut.
- Ztlumte plamen na minimum a přidejte koření: půl lžíce kurkumy, půl lžíce koriandru, půl lžíce sladké papriky, lžičku majoránky, půl lžíce petrželové natě, větší špetku pepře, lžičku mletého kmínu a lžičku mletého zázvoru.
- Občas zamíchejte a smažte asi 4 minuty.
- Polentu, kuskus a pohanku přidejte i s vodou, ve které jsou, do hrnce. Posolte.
- Přidejte rajský protlak/pyré, přiveďte k varu a vařte vše 10 – 15 minut.
- Podle potřeby přidávejte vroucí vodu (polenta i kuskus ještě nabobtnají).
- Pro dobrou chuť si jídlo můžete na talíři dochutit světlou sojovou omáčkou bez cukru a bez glutamátu.