Makaróny alla puttanesca

makaróny alla puttanesca / veganské recepty

     Svěží, lahodná a výživná omáčka s makaróny po italsku.

     Původní recept je se špagetami – “Spaghetti alla puttanesca“. Znamená to “špagety podle kurvy“, protože se, podle jedné z teorií, jídlo hojně připravovalo v italských nevěstincích. Podle jiné teorie jednou do restaurace přišli nečekaní hosté a hostinský jim rychle uvařil co dům dal – “puttanata“, což v hovorové italštině znamená “švindl“.

     Klasická ustálená verze omáčky na puttanescu obvykle obsahuje rajčata, olivy, česnek, kapary, ančovičky a feferonky.

 


veganské recepty veganské recepty veganské špagety s omáčkou veganství

     Toto je veganská verze obohacená o hrášek a žampióny:

 

  • 500g makarónů zalijte horkou vodou, vařte do změknutí (asi 8 minut), vypněte vařič a nechte je ve vodě

 

  • v hrnci na oleji osmažte asi 3 nakrájené cibulepříprava omáčky puttanesca / veganské recepty
  • přihoďte asi 7 nakrájených rajčat
  • přidejte 200g mraženého hrášku a 200g mražených žampiónů
  • přidejte 7 nakrájených stroužků česneku a hrst nakládaných kaparů
  • smažte / vařte / duste asi 5 minut
  • přidejte (čerstvou) bazalku
  • sůl nebo sojovou omáčku
  • nakonec vlijte již hotové makaróny i s vodou do omáčky
  • nechat několik minut odstát veganské recepty
  • poté smíchejte se zelenými olivami

 

makaróny alla putanesca / veganské recepty

 

  • Inspirovala jsem se těmito recepty: 

špagety puttanesca česnekové špagety s houbami / veganské recepty

Další články z rubriky: