Makaróny alla puttanesca

makaróny alla puttanesca / veganské recepty

Původní recept je se špagetami, Spaghetti alla puttanesca.

Znamená to špagety podle kurvy, protože se podle jedné z teorií jídlo hojně připravovalo v italských nevěstincích. Podle jiné teorie jednou do restaurace přišli nečekaní hosté a hostinský jim rychle uvařil co dům dalputtanata, což v hovorové italštině znamená švindl.

Klasická ustálená verze omáčky na puttanescu obvykle obsahuje rajčata, olivy, česnek, kapary, ančovičky a feferonky.

 


veganské recepty veganské recepty veganské špagety s omáčkou veganství

Toto je veganská verze obohacená o hrášek a žampióny:

 

Ingredience:

  • 500 g makarónů
  • 3 cibule
  • 7 stroužků česneku
  • 7 rajčat (pyré nebo konzervu)
  • 200 g mraženého hrášku
  • 200 g mražených žampiónů
  • hrst nakládaných kaparů
  • hrst krájených zelených oliv
  • bazalka (čerstvá nebo sušená)
  • sůl
  • libovolný olej

 

příprava omáčky puttanesca / veganské recepty

 

Postup:

  • Makaróny zalijte horkou vodou, vařte do změknutí (asi 8 minut), vypněte vařič a nechte je ve vodě.
  • Ve velkém hrnci na oleji osmažte dozlatova nakrájené cibule a česnek.
  • Přidejte nakrájená rajčata, hrášek, žampióny, kapary, bazalku a sůl.
  • Smažte za občasného míchání 15 – 20 minut.
  • Nakonec vlijte již hotové makaróny i s vodou do omáčky. (Pokud nechcete tolik omáčky, vodu odeberte.)
  • Poté vmíchejte olivy.

 

makaróny alla putanesca / veganské recepty

 

  • Inspirovala jsem se těmito recepty: 

špagety puttanesca česnekové špagety s houbami / veganské recepty

Další články z rubriky:

0 0 hlasů
Přínos článku
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře