Zapečené tykvovité: dýně, cuketa, okurka

     Sezóna domácích okurek, cuket a dýní! Zadarmo od příbuzných nebo levně na trhu. Stačí umýt, nakrájet, okořenit a upéct. Je to delikatesa.


 

Tykvovité v zapékací míse: 

  • zapnout  troubu na 200 C°, cirkulační oboustranný režimzapékané tykvovité
  • vydlabat a nakrájet dýni (hokaido)
  • nakrájet cuketu a okurku 
  • vše rozhodit do obou vík zapékací mísy
  • zasypat oblíbeným kořením ( já zvolila sladkou papriku, kmín, majoránku, dobromysl, pepř) a solí
  • pokapat, nebo pokud je ztuhlý, tak podrobit kokosovým olejem
  • péct asi 20 minut
  • během pečení několikrát promíchat

dýně hokaido cuketa okurka salátová zapečená zelenina zapékací mísa vegan rychlé jídlo tykvovité tykvovite tykvovité 

Výsledek: Dýně chutnají jako božské brambory, taky trochu jako batáty. Cuketa je deliciózně nasládlá. Okurka je taky fajn. Kokosový olej všemu dodává krémovou příchuť. 🙂

zapečená cuketa, dýně a okurka. tykvovité