Rýžový eintopf. Zdařilý výběr ingrediencí, co dům dal.
Bílá rýže, mražené žampiony, rajské pyré. Pokud máte veliký hrnec, můžete si eintopfu uvařit mnoho litrů a mít třeba na celý týden navařeno. Je to celkem levné a velmi rychlé.
recepty veganský veganství vegan jednoduché veganské recepty recepty co dum dal
Recept: vegan veganské recepty veganský eintopf
- 500 g bílé rýže
- 200 g mražených žampionových plátků (nebo syrových žampionů)
- kari pasta
- 200 ml rajského pyré
- koření: lžíci petrželové natě, půl lžíce saturejky, lžíce majoránky, půl lžičky kmínu, lžičku sladké papriky
- 6 stroužků česneku
- 3 cibule
- 4 – 5 lžic oleje
- sůl
recepty veganský veganství vegan jednoduché veganské recepty recepty co dum dal
Postup: veganský eintopf
- Namočte si předem bílou rýži, propláchněte a nechte nasáknout vodu (klidně přes noc).
- Do velkého hrnce dejte olej, zapněte vařič na střední plamen, přidejte nakrájenou cibuli a česnek a smažte asi 10 minut.
- Ztlumte plamen na minimum, přihoďte koření a lžíci kari pasty, míchejte a asi 4 minuty opékejte. Pozor, koření se snadno připaluje.
- Přidejte rajské pyré a žampióny. Smažte asi 10 minut už klidně na nejvyšší plamen.
- Přidejte bílou rýži, zalijte vroucí vodou (1 díl rýže na 3 díly vody), posolte.
- Vše přiveďte k varu a vařte pod pokličkou asi 10 minut.
- Vypněte vařič a nechte jídlo 20 minut odstát, rýže ještě nasákne vodu.
recepty veganský veganství vegan jednoduché veganské recepty recepty co dum dal
- Doporučuji dochutit světlou sojovou omáčkou bez cukru a bez glutamátu.
recepty veganský veganství vegan jednoduché veganské recepty recepty co dum dal