
Rýžový eintopf: zdařilý výběr ingrediencí, co dům dal
Vzniklo takovéto chutné a vydatné jídlo z jednoho hrnce. Pokud máte veliký hrnec, můžete si eintopfu uvařit mnoho litrů a jíst ho třeba několik dní. Je to celkem levné a velmi rychlé.
recepty veganský veganství vegan jednoduché veganské recepty recepty co dum dal
Recept: vegan veganské recepty veganský eintopf
- 500g bílé rýže
- 200g mražených žampionových plátků (nebo syrových žampionů)
- kari pasta
- 200ml rajského pyré
- koření: lžíci petrželové natě, půl lžíce saturejky, lžíce majoránky, půl lžičky kmínu, lžičku sladké papriky
- 6 stroužků česneku
- 3 cibule
- 4 – 5 lžic oleje
- sůl
recepty veganský veganství vegan jednoduché veganské recepty recepty co dum dal
Postup: veganský eintopf
- namočte si předem bílou rýži, propláchněte a nechte trochu nasáknout vodu (klidně přes noc)
- do velkého hrnce dejte olej a zapněte vařič na mírný plamen
- na olej přihoďte koření a lžíci kari pasty, míchejte a asi 4 minuty opékejte
- přidejte nakrájenou cibuli a česnek, smažte asi 4 minuty
- přilijte rajské pyré a žampióny
- asi 10 minut smažte / duste
- přidejte bílou rýži a zalijte vroucí vodou ( 1 díl rýže na dva díly vody), posolte
- vše přiveďte k varu a vařte pod pokličkou asi 10 minut
- poté vypněte vařič a nechte jídlo ještě asi 20 minut odstát, rýže ještě nasákne vodu
recepty veganský veganství vegan jednoduché veganské recepty recepty co dum dal
- na talíři si jídlo můžete dochutit světlou sojovou omáčkou bez cukru a bez glutamátu