Klasická nádivka se většinou skládá z masa, pečiva, kopřiv a vajec, která drží hmotu pohromadě. Vegani mohou zkusit náhražky vajec, jako jsou rozmačkané banány, namočená chia semínka, rozmíchaný škrob či arašídové máslo.
Zde jsem použila bramborový škrob a nádivka se mi stejně rozpadala. I přes to zde recept nechám vyvěšený. Může sloužit jako inspirace pro volbu ingrediencí a koření. veganská nádivka
veganský oběd veganská velikonoční nádivka veganské sváteční jídlo veganské velikonoční jídlo velikonoční pokrm jalapeno papricky jáhly veganské receptyveganská nádivka
Recept na rozpadající se nádivku: veganská nádivka
Ingredience:
- 500 g jáhel
- čtyři rajčata, čerstvá nebo z konzervy
- bramborový škrob
- krajíc chleba
- koření po hrstičkách: libeček, rozmarýn, majoránka, římský kmín, petržel a mletý jalovec
- 3 cibule
- 8 stroužků česneku
- sůl, světlá sojová omáčka
- libovolný olej
- jalapeňo papričky na ozdobu
Postup:
- Den předem propláchněte jáhly a nechte namočené ve vodě přes noc. Druhý den propláchněte, slijte vodu. Zalijte novou vroucí vodou (asi 2 litry), posolte, vařte jako rýži asi 8 minut, vypněte vařič a nechte ještě dojít. Jáhly mohou ještě nabobtnat.
Do hrnce s uvařenými jáhly dejte:
- čtyři nakrájená rajčata
- polévkovou lžíci bramborového škrobu – nejdříve si jej rozmíchejte v hrnku s teplou vodou
- natrhaný krajíc chleba
- koření
- 3 nakrájené cibule
- nakrájený česnek
- sůl, světlou sojovou omáčku
- 4 lžíce oleje
veganské recepty vegetariánské recepty tradiční recepty bez masa co jí vegani tradiční kuchyně bez masa
- Vše promíchejte a dejte zapéct v zapékací míse nebo na pekáči. Pečte asi 20 minut na 180°C.