Mražené špenátové halušky se zelím a špenátovým protlakem. Koření na halušky.
bezmasá jídla veganská jídla veganské recepty veganství co jí vegani k obědu veganský oběd klasické recepty bez masa
Ingredience:
- mražené špenátové halušky 1 kg
- mražený špenátový protlak
- balení kysaného zelí
- 3 cibule
- palice česneku
- koření: lžička sladké papriky, půl lžičky mletého bobkového listu, lžička sušené dobromysli, lžička majoránky, lžička kmínu, větší špetka mletého nového koření a pepře
- libovolný olej
- sůl
bezmasá jídla veganská jídla veganské recepty veganství co jí vegani k obědu veganský oběd klasické recepty bez masa
Postup:
- Dvě hodiny před vařením vyndejte z mrazáku špenát a halušky.
- Do velkého hrnce dejte 4 polévkové lžíce oleje, nakrájené cibule a česnek a smažte do zesklovatění na střední plamen.
- Ztlumte plamen na minimum, přidejte koření a za občasného míchání smažte asi 4 minuty.
- Přidejte asi litr vroucí vody, balení špenátového protlaku, balení kysaného bílého zelí a balení špenátových halušek.
- Vařte asi 15 minut.
bezmasá jídla veganská jídla veganské recepty veganství co jí vegani k obědu veganský oběd klasické recepty bez masa
Výsledek: výborné
- (Mražené halušky jsem koupila za 60 Kč v Kauflandu, 1kg (výrobce Slovensko, složení: špenátový protlak, pšeničná mouka, brambory).
bezmasá jídla veganská jídla veganské recepty veganství co jí vegani k obědu veganský oběd klasické recepty bez masa