Zapečené tousty s naklíčenými mungo fazolkami a kari pastou

zapečené mungo tousty / veganské recepty / mungo klíčky recepty

Mungo fazole je obecně pojmenování pro semena rostliny vigny zlaté.

  • Patří do čeledi bobovitých a pochází pravděpodobně z Indie.
  • Mungo se konzumují většinou vařené nebo syrové naklíčené.
  • V těchto toustech jsem mungo přes noc namočila a poté nakličovala asi 2 dny. 

 


veganské recepty veganské recepty miluna 

Recept:

  • 200 g mungo fazolí 
  • libovolný olej 
  • lžička kari pasty

 

zapečené mungo tousty / veganské recepty / mungo klíčky recepty

Postup: 

  • Vyrobte si klíčky: na 24 hodin dejte sušené fazolky do vody, aby nasákly. Vodu několikrát vyměňte.
  • Slijte vodu a (pokud nemáte nakličovací misky) rozprostřete fazolky do široké nádoby, kde budou trošičku ponořené ve vodě. Snažte se imitovat vlhké prostředí v půdě. Osvědčil se mi plastový podnos na zákusky s víkem.
  • Nakličujte 2 – 3 dny. Fazolky oplachujte, a vyměňujte vodu.
  • Vytvořte si náplň do toustu: smíchejte klíčky se lžící oleje (výborný je olej z pražených sezamových semen) a s kari pastou.
  • Náplň klaďte na toustové chleby a zapečte je v sendvičovači.

 

zapečené mungo tousty / veganské recepty / mungo klíčky recepty

mungo klíčky veganské recepty recepty z mungo klíčků

Další články z rubriky:

0 0 hlasů
Přínos článku
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře