Mungo fazole je obecně pojmenování pro semena rostliny vigny zlaté.
- Patří do čeledi bobovitých a pochází pravděpodobně z Indie.
- Mungo se konzumují většinou vařené nebo syrové naklíčené.
- V těchto toustech jsem mungo přes noc namočila a poté nakličovala asi 2 dny.
veganské recepty veganské recepty miluna
Recept:
- 200 g mungo fazolí
- libovolný olej
- lžička kari pasty
Postup:
- Vyrobte si klíčky: na 24 hodin dejte sušené fazolky do vody, aby nasákly. Vodu několikrát vyměňte.
- Slijte vodu a (pokud nemáte nakličovací misky) rozprostřete fazolky do široké nádoby, kde budou trošičku ponořené ve vodě. Snažte se imitovat vlhké prostředí v půdě. Osvědčil se mi plastový podnos na zákusky s víkem.
- Nakličujte 2 – 3 dny. Fazolky oplachujte, a vyměňujte vodu.
- Vytvořte si náplň do toustu: smíchejte klíčky se lžící oleje (výborný je olej z pražených sezamových semen) a s kari pastou.
- Náplň klaďte na toustové chleby a zapečte je v sendvičovači.
mungo klíčky veganské recepty recepty z mungo klíčků