Mixit – veganský eintopf: hrách, pórek, celer, krupice

entopf mixit / veganské recepty

     Mixit – experiment typu eintopf, co dům dal. A dopadlo to velmi dobře. Tato kombinace se osvědčila jako delikátní. 🙂 

 


 

     Recept: veganský eintopf mixit veganské recepty

  • 500g neloupaného hrachu
  • 3 cibule
  • 1 pórek
  • 1/4 celerové bulvy
  • koření: lžička sladké papriky, lžíce majoránky, lžíce bazalky, špetka mletého pepře, lžíce sušené petrželové natě, lžička saturejky, menší lžíce kari pasty
  • 4 – 5 lžíc oleje
  • 150g pšeničné krupice
  • sůl
  • sojová omáčka

 

     Postup: veganské recepty eintopf mixit

  • hrách propláchněte a přes noc namočte (může být namočený i déle), druhý den jej ve velkém vařte asi 20 minut v osolené vodě, nechte jej pak ve vodě
  • v jiném hrnci nebo pánvi dejte na olej a mírném plameni smažit koření
  • koření za občasného míchání opékejte asi 4 minuty, mělo by začít krásně vonět a změnit barvu
  • poté přidejte na koření nakrájený celer, pórek a cibuli
  • podle potřeby podlijte horkou vodou a smažte / duste asi 10 minut
  • směs koření a zeleniny poté vmíchejte do uvařeného hrachu
  • vařit dalších asi 10 minut veganské recepty
  • přisypte pšeničnou krupici na zahuštění, vařte ještě asi 5 minut, vypněte vařič a nechte jídlo od pokličkou dojít

veganský eintopf co dům dal luštěninový veganský eintopf veganské recepty

  • již naservírované jídlo můžete dochutit světlou sojovou omáčkou bez cukru a bez glutamátu

 

mixit eintopf / veganské recepty

Další články z rubriky: