
Mixit – experiment typu eintopf, co dům dal. A dopadlo to velmi dobře. Tato kombinace se osvědčila jako delikátní. 🙂
Recept: veganský eintopf mixit veganské recepty
- 500g neloupaného hrachu
- 3 cibule
- 1 pórek
- 1/4 celerové bulvy
- koření: lžička sladké papriky, lžíce majoránky, lžíce bazalky, špetka mletého pepře, lžíce sušené petrželové natě, lžička saturejky, menší lžíce kari pasty
- 4 – 5 lžíc oleje
- 150g pšeničné krupice
- sůl
- sojová omáčka
Postup: veganské recepty eintopf mixit
- hrách propláchněte a přes noc namočte (může být namočený i déle), druhý den jej ve velkém vařte asi 20 minut v osolené vodě, nechte jej pak ve vodě
- v jiném hrnci nebo pánvi dejte na olej a mírném plameni smažit koření
- koření za občasného míchání opékejte asi 4 minuty, mělo by začít krásně vonět a změnit barvu
- poté přidejte na koření nakrájený celer, pórek a cibuli
- podle potřeby podlijte horkou vodou a smažte / duste asi 10 minut
- směs koření a zeleniny poté vmíchejte do uvařeného hrachu
- vařit dalších asi 10 minut veganské recepty
- přisypte pšeničnou krupici na zahuštění, vařte ještě asi 5 minut, vypněte vařič a nechte jídlo od pokličkou dojít
veganský eintopf co dům dal luštěninový veganský eintopf veganské recepty
- již naservírované jídlo můžete dochutit světlou sojovou omáčkou bez cukru a bez glutamátu
♣