Květákové ragú
Jídlo na týden, ragú z jednoho hrnce. V něm pórek, žampióny, květák, pohanka, kuskus a koření.
ragú recept ragú vegan recepty veganské ragú recepty co uvařit z pohanky jak uvařit kuskus
Recept: veganství veganské recepty květákové ragú
- květák
- pórek
- 4 – 5 lžic oleje
- 3 cibule
- 6 stroužků česneku
- 100 g pohanky
- 300 g kuskusu
- 200 g žampiónů
- koření: půl lžíce grilované sladké papriky, půl lžíce mletých koriandrových semen, půl lžíce kurkumy, špetka mletého pepře, lžička mletého řeckého sena (fenugreek nebo také pískavice)
ragú recept ragú vegan recepty veganské ragú recepty co uvařit z pohanky jak uvařit kuskus
Postup: květákové ragú
- Pórek, květák, žampióny, cibuli a česnek omyjte a nakrájejte.
- Ve velkém hrnci osmažte na oleji cibuli a česnek. Smažte asi 10 minut na střední plamen.
- Ztlumte plamen na minimum a přidejte koření, smažte asi 4 minuty. Pozor, snadno se připaluje.
- Přidejte pórek, květák, pohanku, kuskus a žampióny.
- Zalijte cca 3 litry vroucí vody a přiveďte k varu.
- Posolte a vše vařte asi 15 minut
- Vypněte vařič a nechte pod pokličkou odstát/dojít.
ragú recept ragú vegan recepty veganské ragú recepty co uvařit z pohanky jak uvařit kuskus
- Doporučuji dochutit sojovou omáčkou bez glutamátu a bez cukru.
ragú recept ragú vegan recepty veganské ragú recepty co uvařit z pohanky jak uvařit kuskus
ragú veganské recepty pohanka žampióny cibule česnek kuskus petržel sojová omáčka bez glutamátu koriandr kurkuma kmín pepř květák pórek řecké seno fenugreek