Vyrazili jsme se strejdou Petrem na oběd do restaurace Café Imperial v Praze, kterou vede Zdeněk Pohlreich. Podle Wikipedie je spolumajitel a šéfkuchař. Café Imperial recenze vegan
Na stránkách restaurace jsme provedli rezervaci.
Když jsme přišli, personál nám vzal bundy a odnesl je na hlídaný věšák.
Objednávka
Petr si objednal „smažený telecí řízek s bramborovou kaší“ a já „veganské kari se zeleninou a zelenou čočkou“. Nebyla jsem si jistá, jestli se to jí s přílohou nebo bez, tak jsem si pro jistotu objednala jako přílohu „denní nabídku zeleniny“.
Petrovo jídlo
Spolu s pitím nám číšníci přinesli předkrm zdarma: 4 krajíce chleba, který v restauraci sami pečou i samostatně prodávají. Mají normální a celozrnný. K tomu trochu bůčkové pomazánky, olivový olej a balsamikový ocet. Pomazánka byla podle Petra výborná. Kombinaci olivový olej + balsamiko měl poprvé v životě a taky mu chutnala.
Asi za 35 minut nám přinesli jídlo. Petrův telecí řízek byl prý tužší, ale jinak dobrý. Zkusila jsem ho taky uříznout, no a je to takový tenký a tužší plátek masa. Trochu ztuha to šlo, no. Nevím, jestli to tak má být normálně.
Moje jídlo
Veganské kari určitě má být servírováno bez přílohy tak, jak je na lístku. Ta zelenina, co jsem si k němu objednala, byla nadbytečná. Kari omáčka chutnala jako tzv. kari typu madras – rajčatová chuť, kari, sladká, trochu pálivá. Madras kari máme doma z obchodu profikoreni.cz, tak vím.
Ta omáčka byla taková celkem olejnatá, jinak to ale bylo dobré. Ale na kari od Indů (Nepálců a Pákistánců) z restaurací Taj Mahal asi nemá.
Příloha „denní nabídka zeleniny“ je dušená zelenina, pokapaná olivovým olejem.
Prostory jsou moc pěkné
Jde o pozdně secesní styl s prvky kubismu.
Výzdoba interiéru odkazuje na dobové události – národní nadšení (politcké završení národního obrození – vznik republiky), zájem o slovanskou historii, víra v rostoucí blahobyt společnosti díky technickým objevům, rozvoj egyptologie a objevování nových vykopávek v Eyptě, Řecku a Mezopotámii. A během první světové války byla Praha připojena na trasu Orient expresu, železničního spojení s luxusními lůžkovými vlaky, propojujícího Londýn, Paříž a Berlín s Istanbulem.
Zdeňka Pohlreicha jsme zahlédli jak přichází z venku, s úsměvem prochází restaurací a jde do kuchyně.
café imperial recenze vegan veganská jídla praha veganské jídlo café imperial recenze