Zdařilá kombinace ingrediencí, co dům dal. (Kombinace, které se nezdařily, sem nedávám.)
Recept: veganský eintopf mixit veganské recepty
- 500 g neloupaného zeleného hrachu
- 3 cibule
- 1 pórek
- 1/4 celerové bulvy
- koření: lžička sladké papriky, lžíce majoránky, lžíce bazalky, špetka mletého pepře, lžíce sušené petrželové natě, lžička saturejky, menší lžíce kari pasty
- 4 – 5 lžic libovolného oleje
- 150 g pšeničné krupice
- sůl
- sojová omáčka
Postup: veganské recepty eintopf mixit
- Hrách propláchněte a přes noc (nebo na 24 hodin) namočte.
- Ve velkém hrnci dejte na oleji smažit nakrájený celer, pórek a cibuli, dokud cibule nezesklovatí. Podle potřeby podlijte vodou.
- Ztlumte plamen na minimum a přidejte koření. Za občasného míchání opékejte asi 4 minuty.
- Slijte namočený hrách, vhoďte do hrnce a zalijte vroucí vodou, aby bylo vše ponořeno.
- Vařte s pokličkou asi 30 minut. veganské recepty
- Za stálého míchání přisypte pšeničnou krupici na zahuštění, vařte ještě asi 10 minut, vypněte vařič a nechte jídlo pod pokličkou dojít.
veganský eintopf co dům dal luštěninový veganský eintopf veganské recepty
- Naservírované jídlo doporučuji dochutit světlou sojovou omáčkou bez cukru a bez glutamátu.