
Eintopf je v tomto případě rychlé a jednoduché jídlo z jednoho hrnce. Snadno se tak dá vyrobit zásoba obědů na celý týden pro dvě osoby, pokud je k dispozici třeba 12litrový hrnec.
Ingredience je vhodné použít v takovém množství, kolik litrů eintopfu si chcete vyrobit. V tomto receptu jsem jej uvařila asi 4 litry, použila 0,5 kila cizrny a 2 balení špenátového protlaku. veganský eintopf
veganský eintopf veganské jídlo z jednoho hrnce rychlé jídlo z jednoho hrnce eintopf špenát cizrna sojové kostky koření uvařte si kvanta tohoto guláše
vegetariánské recepty veganské recepty bezmasé recepty recepty bez masa
Postup: veganský eintopf
1. Cizrnu přes noc namočit, ráno vodu slít, přidat novou a vařit asi 20 minut.
2. Poté přidat mražený špenátový protlak a dále vařit.
3. Mezitím si na oleji v menším hrnci usmažit koření: zde jsem použila dvě lžíce kari, lžíci mletého koriandru a půl lžičky římského kmínu. Smažit na nejnižší stupeň za občasného míchání, dokud koření neztmavne a nezačne vonět. Poté přihodit chilli papričky a ještě chvíli smažit.
vegetariánské recepty veganské recepty bezmasé recepty recepty bez masa
4. Do vody s cizrnou přihodit sojové kostky, lžíci sušené petržele, lžíci majoránky, 5 bobkových listů, sůl a vařit dalších 5 minut.
5. Poté do cizrny přidat i směs smaženého koření, zamíchat, přikrýt poklicí a vypnout vařič. Nechat dojít cca 20 minut a poté se může servírovat.
Tip: Doporučila bych pokapat si jídlo lžící sezamové pasty tahini. K cizrně se skvěle hodí. 🙂