Veganský eintopf – použit špenát, cizrna a sojové kostky

vegan-eintopf-veganske-recepty-spenat-sojove-kostky-cizrna

     Eintopf je v tomto případě rychlé a jednoduché jídlo z jednoho hrnce. Snadno se tak dá vyrobit zásoba obědů na celý týden pro dvě osoby, pokud je k dispozici třeba 12litrový hrnec.

     Ingredience je vhodné použít v takovém množství, kolik litrů eintopfu si chcete vyrobit. V tomto receptu jsem jej uvařila asi 4 litry, použila 0,5 kila cizrny a 2 balení špenátového protlaku. veganský eintopf

veganský eintopf veganské jídlo z jednoho hrnce rychlé jídlo z jednoho hrnce eintopf špenát cizrna sojové kostky koření uvařte si kvanta tohoto guláše

vegetariánské recepty veganské recepty bezmasé recepty recepty bez masa
Postup: veganský eintopf

1. Cizrnu přes noc namočit, ráno vodu slít, přidat novou a vařit asi 20 minut.

2. Poté přidat mražený špenátový protlak a dále vařit.

3. Mezitím si na oleji v menším hrnci usmažit koření: zde jsem použila dvě lžíce kari, lžíci mletého koriandru a půl lžičky římského kmínu. Smažit na nejnižší stupeň za občasného míchání, dokud koření neztmavne a nezačne vonět. Poté přihodit chilli papričky a ještě chvíli smažit.

 

vegan-eintopf-veganske-recepty-spenat-sojove-kostky-cizrna

vegetariánské recepty veganské recepty bezmasé recepty recepty bez masa


4. Do vody s cizrnou přihodit sojové kostky, lžíci sušené petržele, lžíci majoránky, 5 bobkových listů, sůl a vařit dalších 5 minut. 


5. Poté do cizrny přidat i směs smaženého koření, zamíchat, přikrýt poklicí a vypnout vařič. Nechat dojít cca 20 minut a poté se může servírovat. 

 

vegan-eintopf-veganske-recepty-spenat-sojove-kostky-cizrna

 

Tip: Doporučila bych pokapat si jídlo lžící sezamové pasty tahini. K cizrně se skvěle hodí. 🙂

vegetariánské recepty veganské recepty bezmasé recepty recepty bez masa

Další články z rubriky: