
Jednoduchý recept na levnou veganskou pomazánku
Hořčice je poměrně zdravá. Obsahuje kromě tuků, sacharidů a bílkovin také vlákninu, vápník, hořčík, železo, zinek, měď, draslík, fosfor , mangan, selen, omega 3 a omega 6 mastné kyseliny, flavonoidy, vitamíny skupiny A, B ,C ,E, K, niacin a další. Hořčice jakožto potravina zvyšuje žaludeční sekreci a činnost střev. veganská pomazánka
Při výrobě pomazánky použijte raději plnotučnou než kremžskou hořčici, obsahuje méně přidaného cukru.
pomazánka z hořčice hořčicová pomazánka hořčice slunnčnicová semínka olej sojovka na chleba nebo jako dip pomazánka z hořčice
Smíchejte: veganská pomazánka
- plnotučnou hořčici
- trochu oleje
- slunečnicová semínka
- trochu sojové omáčky bez cukru
Hotovou pomazánku si můžete namazat na chleba nebo ji použít jako dip a namáčet do ní zeleninu. Podávejte s petrželí, lahůdkovou cibulkou, lehce spařenou brokolicí nebo jakoukoliv jinou syrovou zeleninou.