
Nevařená ovesná kaše
Ingredience:
- tři lžíce celých (ne drcených) ovesných vloček
- lžička lněných semínek
- lžička mandlí
- lžička slunečnicových semínek
- salátová okurka
- sójová omáčka
Postup:
- Namočte přes noc (nebo i na 24 hodin) ovesné vločky a vodu během procesu několikrát vyměňte.
- Zvlášť si v miskách namočte přes noc (i déle) len, mandle a slunečnice.
- V den konzumace vločky a semínka naposledy propláchněte, pokud to jde, a vločky nechte plavat ve vodě. Záleží na vás, kolik vody si necháte.
- Přidejte nakrájenou salátovou okurku a sójovou omáčku bez cukru a glutamátu.
- Hodí se přidat i nakrájenou chilli papričku nebo dochutit olejem z praženého sezamu.

veganské recepty veganské recepty klíčení namáčení
Namáčení semen a ořechů
- Semínka, ořechy a zrna jsou po namočení snáze stravitelná. Namáčením se aktivují vitamíny a enzymy, které klíček použije na svůj růst. Namočení odbourává látky, které za sucha semeno blokují ve vyklíčení a v našem těle prý blokují vstřebávání minerálů.


rychlé vegetariánské recepty bez masa veganské raw recepty namáčení semen ovesné vločky namočené
Namáčení luštěnin
- Osvědčilo se mi máčet luštěniny déle než přes noc. Někde jsem se dočetla, že čím déle se luštěniny máčí, tím menší způsobují plynatost a myslím, že to funguje. Máčela jsem je jednou snad 6 dní, protože jsem vaření pořád odkládala. Třetí den už jsem je dala do lednice, ale vodu jsem každý den vyměňovala.

ovesná kaše naslano ovesné vločky naslano syrové ovesné vločky namočené