
Ovesná kaše ovesné vločky na slano
Ovesná kaše či ovesné vločky jsou velmi rychlé a výživné jídlo. Oves sice nemá takovou výnosnost jako pšenice, zato je pro nás zdravější. Oves má totiž mnohem nižší obsah lepku, než jiné běžné obiloviny. A dá se jíst v syrové podobě. ovesné vločky na slano
Recept ovesné vločky na slano
- Namočte přes noc (nebo i déle) ovesné vločky a vodu během procesu několikrát vyměňte.
- Zvlášť si v miskách namočte přes noc i len, mandle a slunečnice.
- Před konzumací vločky a semínka naposledy propláchněte a vločky nechte plavat ve vodě. Záleží na vás, kolik vody si necháte.
- Ráno přidejte nakrájenou salátovou okurku a sojovou omáčku bez cukru a glutamátu.
- Můžete přidat i kus nakrájené chilli papričky – rozproudí krev a vyplaví endogenní morfiny.
- Pokud byste chtěli jídlo kaloričtější, můžete dochutit olejem z praženého sezamu.
veganské recepty veganské recepty klíčení namáčení
Namáčení semen a ořechů
Semínka, ořechy a zrna jsou po namočení snáze stravitelná. Namáčením se také aktivují vitamíny a enzymy, které by klíček použil na svůj růst. Namočení odbourá látky, které by za sucha semeno blokovaly ve vyklíčení a v našem těle by blokovaly vstřebávání minerálů.
- Takto vypadá například mandle namočená (vlevo) a v suchém stavu (vpravo)
- Vlašské ořechy po namočení (vlevo), suché (vpravo)
rychlé vegetariánské recepty bez masa veganské raw recepty namáčení semen ovesné vločky namočené
Namáčení fazolí
Namáčet můžete všemožné plody. Osvědčilo se mi například máčet fazole déle než přes noc. Někde jsem se dočetla, že čím déle se luštěniny máčí, tím menší způsobují plynatost. Máčela jsem je snad 6 dní (třetí den už jsem je dala do lednice a vodu však stále vyměňovala). Potom jsem z nich uvařila guláš, no a opravdu bez problémů. 🙂
♥
ovesná kaše naslano ovesné vločky naslano syrové ovesné vločky namočené
Kam dál? Recept na ovesné vločky s kokosem a petrželí naslano ZDE