
Fazole s kukuřicí na mexický způsob. Vyzkoušejte tuto sytou a vynikající veganskou alternativu.
veganské recepty veganské recepty s kukuřicí v rajské omáčce
Recept:
1. přes noc si namočte 500g červených fazolí
2. druhý den dejte fazole do velkého hrnce, zalijte čerstvou vodou (2 díly vody, 1 díl fazolí) a přiveďte k varu
3. přidejte koření:
- sůl
- lžíci majoránky
- lžíci libečku
- menší lžíci sladké papriky
- lžičku kmínu
- větší lžičku kurkumy
4. přidejte 250g mražené kukuřice
5. přidejte rajský protlak nebo pyré
6. občas zamíchejte a vařte pod poklicí, dokud nebudou fazole měkké, což bude asi za 35 minut
7. pokud bude jídlo příliš řídké, rozmíchejte si zvlášť v hrnku s teplou vodou větší lžičku škrobu a vlijte ještě před dovařením do hrnce
8. vypněte vařič a nechte pod pokličkou odstát asi 20 minut
9. rozkrojte zralé měkké avokádo, lžící ho vydlabejte a vmíchejte do hrnce
10. podávejte a dle potřeby dochuťte lehkou sojovou omáčkou bez cukru
fazole s kukuřicí v rajské omáčce s avokádem fazole s kukuřicí v rajské omáčce s avokádem fazole s kukuřicí v rajské omáčce s avokádem