
Čočkové ragú je, ač na to nevypadá, dost chutný pokrm. Je rychlé, jednoduché a z jednoho hrnce, takže nezašpiníte tolik nádobí.
veganské recepty miluna veganské recepty recepty z čočky čočkový guláš
1. 500g čočky propláchněte a přes noc namočte ve velkém hrnci. veganské recepty
2. druhý den vodu vylijte, přidejte hrst semen řeckého sena, novou vodu, sůl, dvě lžíce oleje a vařte cca 15 minut.
3. poté vhoďte koření – od každého polévkovou lžíci: kurkuma, libeček, majoránka, kmín, koriandr
4. přidejte též nakrájený česnek (asi 6 stroužků) a čili papričky (například 4 rawit)
5. vhoďte i cca 200g těstovin. Pozor na množství, aby nevysály všechnu vodu.
6. přikryjte pokličkou a za občasného míchání vařte ještě cca 8 minut, do změknutí těstovin
7. vypněte vařič, nechte chvíli odstát a můžete jíst.
Doporučuji jídlo přichutit sojovou omáčkou bez cukru a glutamátu.