První týden v Praze: kulturní aktivita a práce v továrně na syrové veganské delikatesy

lifefood rawmeo / veganství / miluna

Bydlíme už týden v Praze. Zatím jsme stihli navštívit jeden kostel a jeden klub.


miluna wookie morrowindová veganské delikatesy lifefood studio alta kostel svatého tomáše na malé straně veganské recepty veganství  co v praze akce

Bohoslužba v kostele

Kostel svatého Tomáše na Malé straně – blízko většího kostela svatého Mikuláše. Uvnitř probíhala sobotní večerní mše v angličtině. Bylo tam asi 12 oltářů. Na jednom byla postava držící klíče. To mohl být apoštol Petr, jeden z nejvěrnějších následovníků Kristových. Ježíš totiž hned při první návštěvě uzdravil Petrovu tchyni.

 

Strop kostela svatého Tomáše v Praze
Kostel svatého Tomáše na Malé straně, strop
kostel svatého tomáše malá strana  studio alta holešovice lifefood vegan firma slušná firma praha kam v praze

Srdce hořící probodnuté

Na zpovědnici je vyřezávané probodnuté hořící srdce. Toto srdce má být pravděpodobně Ježíšovo srdce, které hoří láskou a je probodlé, protože byl zavražděn. Také to může být Mariino zlomené srdce. Symbol srdce byl velmi oblíbený ve středověku. Začalo to v raném středověku, kde se objevoval například v rytířské poezii.

 

Zpovědnice u svatého Tomáše, Praha

kostel svatého tomáše malá strana  studio alta holešovice lifefood vegan firma slušná firma praha kam v praze

Studio ALTA

Tam jsme šli na pivo. Byly tam děti a jejich rodiče a dokonce i babička s dědou, protože tam měli oslavu. Tam, kde je klub, se to jmenuje Obývák. Je to celkem velká hala, něco jako bývalá truhlářská dílna. V patře je místo pro veřejnou kancelář, pod ní místo pro batolata, kolem sezení, bydlí tam kočky, prodávají kulturní magazín na obálce s Frankem Zappou, zdravý jídlo a tak.

Probíhají tam výstavy, taneční a divadelní vystoupení, diskuze, řečnění a další akce. ALTA funguje díky grantu 1 000 000 kč od Ministerstva kultury.

kostel svatého tomáše malá strana  studio alta holešovice lifefood vegan firma slušná firma praha kam v praze

Lifefood

Už týden pracujeme v této firmě. Vyrábíme syrové veganské jídlo: kakao-datlové tyčinky s příměsmi, lněné krekry a cukrovinky na různé způsoby, čokolády, sirupy, kakaové máslo, raw nutellu alias čokoládový sen a další. Také prodáváme nezpracované oříšky, semínka, sušené ovoce a další jídlo.

Už jsem ochutnala třeba rawmeo, což je oříško-datlová kulička – něco jako rafaelo. Výborné. 

Rawmeo datlo-oříšková kulička z lifefood
Rawmeo

 

Pak jsem zkusila několik druhů tyčinek, které se jmenují Lifebar. Jsou taky dobrý a sladký a taky hodně sytý a kalorický. Jedna dodá energii a najedenost na pár hodin. Snědla jsem jich asi 7 najednou a bylo mi trochu těžko.

 

Lifebar datlo-oříškové tyčinky a crawnchies z lifefood

 

Pak jsem měla krekry, z nichž nejlepší byly rozmarýnové a zelné. Ty rozmarýnové chutnaly trochu jako rybičková pomazánka.

 

Raw čokolády, rawmeo a krekry z lifefood
Raw čokolády, rawmeo a krekry z lifefood

 

Ořechy, semínka a sušené ovoce z lifefood
Ořechy, semínka a sušené ovoce z lifefood

 

Další články z rubriky:

0 0 votes
Hodnocení článku
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments