Zapečené tykvovité: dýně, cuketa, okurka

zapečené dýně cukety okurky / veganské recepty

     Sezóna domácích okurek, cuket a dýní! Získáte zadarmo od milých příbuzných nebo levně na trhu. Stačí umýt, nakrájet, okořenit a upéct. Je to rychlá a zdravá delikatesa. 🙂


recepty ze zahrádky zdravé recepty recepty co dům dal zdravě a levně ze zahrádky zapečená zelenina veganské recepty

Tykvovité v zapékací míse: zapečené dýně cukety

  • zapněte troubu na 200 C°, cirkulační oboustranný režimzapékané tykvovité / veganské recepty
  • vydlabejte a nakrájte dýni (například hokaido)
  • nakrájte cuketu a okurku 
  • vše rozhoďte do obou vík zapékací mísy nebo na plech
  • zasypejte vaším oblíbeným kořením ( zde použita sladká papriká, kmín, majoránká, dobromysl, pepř a sůl
  • pokapejte kokosovým nebo libovolným olejem
  • pečte asi 20 minut
  • během pečení několikrát promíchejte
zapečená dýně zapečená cuketa zapečená okurka veganské recepty miluna-venca.cz veganské recepty

Výsledek: zapečené dýně cukety

  • Dýně chutnají jako božské brambory, taky trochu jako batáty. Cuketa je nasládlá. Okurka je taky fajn. Kokosový olej všemu dodává krémovou příchuť. 🙂

zapečené dýně cukety okurky / veganské recepty

recepty ze zahrádky zdravé recepty recepty co dům dal zdravě a levně ze zahrádky zapečená zelenina veganské receptyrecepty ze zahrádky zdravé recepty recepty co dům dal zdravě a levně ze zahrádky zapečená zelenina veganské receptyrecepty ze zahrádky zdravé recepty recepty co dům dal zdravě a levně ze zahrádky zapečená zelenina veganské recepty ze zahrádky

Další články z rubriky: