Žampiónový guláš

      Poštěstilo se a v Kauflandu jsem ukořistila kilo žampiónů za 20 kč.
Guláš jich obsahuje 0.6 kg.


žampionový  houby   veganský bez masa

  • rýži a lněné semínko namočit předem, kvůli nabobtnání, poté vařit 5 minut a nechat nasát vodu
  • velká hluboká pánev: olej + celozrnnou pšeničnou mouku = smažit jížku
  • poté přidat koření, smažit (použila jsem majoránku, curry směs, pepř, sladkou papriku, kumín)
  • přihodit nakrájené žampióny, cibuli, česnek
  • zalít horkou vodou
  • chvíli vařit veganské recepty
  • přidat nakrájené chilli papričky

    Žlutá Habanero je nejpálivější, potom Rawit (červená) a pak Jalapeño (zelená).
    Použila jsem raději jen Habanero. Chilli papričky prý tím, jak způsobují ve vnitřnostech bolest, stimulují vyplavování endogenních morfinů, které bolest potlačují a my tak cítíme stavy euforie.

    Nejlepší zkušenost mám s čerstvými papričkami nebo nakládanými ve slaném nálevu.
    Mletý prášek ani chilli pasty se mi moc neosvědčily.

Chilli papričky. žampiónový guláš. veganský. rawit. jalapeňo. habanero

 guláš guláš guláš guláš guláš guláš guláš guláš š