Eintopf – když máte špenát, cizrnu a sojové kostky

eintopf vegan cizrna špenát / veganské recepty

     Eintopf je v tomto případě rychlé a jednoduché jídlo z jednoho hrnce. Snadno si tak vyrobíte zásobu obědů na celý týden pro dvě osoby, pokud máte například 12litrový hrnec.

     Ingredience použijte v takovém množství, kolik litrů eintopfu si chcete vyrobit. V tomto receptu jsem jej uvařila asi 4 litry, použila 0,5 kila cizrny a 2 balení špenátového protlaku.

veganský eintopf veganské jídlo z jednoho hrnce rychlé jídlo z jednoho hrnce eintopf špenát cizrna sojové kostky koření uvařte si kvanta tohoto guláše



Postup:

1. Cizrnu přes noc namočte, ráno vodu slijte, přidejte novou a vařte asi 20 minut.

2. Poté přidejte mražený špenátový protlak a dále vařte.

3. Mezitím si na oleji v menším hrnci usmažte koření: zde jsem použila směs kari, koriandr, římský kmín. Smažte na nejnižší stupeň za občasného míchání, dokud koření netzmavne a nezačne vonět. Poté přihoďte chilli papričky a ještě chvíli smažte.

eintopf koření
Podívejte, kolik toho koření je… Pak není třeba bujónu.


4. Do vody s cizrnou přihoďte sojové kostky, sušenou petržel, majoránku, bobkový list, sůl a vařte dalších 5 minut. 


5. Poté do cizrny přidejte i směs smaženého koření, zamíchejte, přikryjte poklicí a vypněte vařič. Nechte dojít cca 20 minut a poté můžete servírovat. veganský eintopf

 

Tip: Pokapejte si jídlo lžící sezamové pasty tahini. K cizrně se skvěle hodí. 🙂

veganské recepty

Další články z rubriky: