Veganská nádivka z jahel, chleba a rajčat

veganská nádivka / veganské recepty

     Nádivka se dá upéct i veganská. Jistě se dá i lépe zpevnit, aby se vám nerozpadla tak, jako ta moje. U běžných nádivek hmotu nejlépe spojuje vejce. Stejně dobře však mohou posloužit i veganské náhražky vajec, jako jsou rozmačkané banány, namočená chia semínka, rozmíchaný škrob či arašídové máslo. 🙂


veganský oběd veganská velikonoční nádivka veganské sváteční jídlo veganské velikonoční jídlo velikonoční pokrm jalapeno papricky jáhly veganské receptyveganská nádivka

Recept: veganská nádivka

Jalapenos
Jalapeño plátky
  • namočte přes noc 500g jahel. Druhý den vodu vyměňte, dejte 3 díly vody na 1 díl jahel a vařte jako rýži asi 8 minut.

     V hrnci s uvařenými jáhly smíchejte:

  • čtyři nakrájená rajčata, čerstvá nebo z konzervy 
  • polévkovou lžíci bramborového škrobu – nejdříve si jej rozmíchejte v hrnku s teplou vodou
  • natrhaný krajíc chleba
  • koření po hrstičkách: libeček, rozmarýn, majoránka,
    římský kmín, petržel a mletý jalovec
  • 3 nakrájené cibule
  • hrst nakrájeného česneku
  • sůl, světlou sojovou omáčku
  • olej

     Vše následně promíchejte a dejte zapéct v zapékací míse nebo na pekáči. Pečte asi 20 minut na 180°C. veganská nádivka veganská nádivka

 

Tip: Ozdobte nádivku papričkami jalapeňo. Levné jalapeňos mají v Albertu. Sklenička 220g za 27kč. 🙂

 

Veganská nádivka s jalapenos
Veganská nádivka s jalapeňos

Další články z rubriky: