Sojové nudle alá boloňské špagety

     Sojové nudle jsem koupila v Levných potravinách za 19 kč. Omáčku jsem vytvořila z rajčat, žlutého hrachu a italského koření.


  • hrách přes noc namočit, ráno dát novou vodu a se solísaturejkousojové nudle a petrželovou natí přivést k varu
  • v jiném hrnci na oleji smažit koření: oregano, majoránku, bazalku, tymián, rozmarýn
  • ke koření po chvíli přihodit nakrájený česnek, cibuli a rajčata
  • k hrachu přilít rajský protlak
  • ke směsi koření přidat hladkou mouku a přilít trochu vody z luštěnin
  • cca po 15-ti minutách vaření hrachu smíchat vše dohromady a nechat odstát
  • nudle uvařit třeba v hrnci po koření. 5 minut a odstát
  • na celý hrnec jsem použila i půl lžičky ultra smrtící chilli omáčky 🙂
ultra death omáčka
Ultra death chilli omáčka

sojové nudle po boloňsku