Slaný koláč z listového těsta po italsku: rajčata, olivy, kapary

slaný koláč / veganské recepty

     Když si koupíte hotové listové těsto, máte takový koláč hotový raz dva.

Recept: slaný koláč veganské recepty

  • rozválejte 500g celozrnného listového těsta do tvaru plechu nebo formy (podle toho v čem, jej chcete péct)Pokud se vám lepí, posypávejte moukou. 
  • rozválené těsto vložte na plech nebo do formy a pomažte plnotučnou hořčicí

Na těsto naskládejte:

  • 3 – 4 rajčata nakrájená na plátky
  • vypeckované (a ideálně krájené) černé olivy
  • přibližně hrst nakládaných kaparů
  • 1 nadrobno nakrájenou lahůdkovou cibulku
  • lžičku bazalky, saturejky, majoránky a trochu pepře
  • můžete pokropit několika kapkami olivového nebo jiného oleje
  • pokapejte sojovou omáčkou bez cukru nebo koláč posolte
  • pečte na 180°C cca 10 – 15 minut

Tento slaný koláč vznikl inspirací těchto dvou receptů z časopisu:

pizza a koláč

Další články z rubriky: