Exkluzivní delikatesa Rawsage – jak z ní vytvořit levný oběd

 

     V Lifefoodu vyrábíme takovou tyčinečku z namletých sušených rajčat, para ořechů a koření, říká se jí syrový párek (raw sausage, čti ró sosidž) neboli Rawsage (čti rósidž). Má chutnat jako papriková klobása. Opravdu tak trochu chutná ale šestkrát líp a bez mastnoty. Je to však celkem malá a drahá záležitost. Napadlo mě, spojit ji s něčím ultra levným a docela kvalitně se tak nasytit živinami.

 

     Rawsagový knedlíček

     Postup je jednoduchý. Stačí vzít nakrájenou tyčinku, obalit ji rawsagevnitřní hmotou (střídkou) běžného chleba a vytvarovat kuličku. Kuličky je možné namáčet do běžné plnotučné hořčice a prokládat nějakou zeleninou nebo je rovnou balit do listů ledového salátu.

     Může se tomu říkat třeba Rawsageo, protože už máme jeden takový výrobek – Rawmeo (čti rómeo), což je kulička z mletých datlí, za syrova získaného kakaového prášku a dalších různých přísad, podle toho, o jaký druh Rawmea se jedná. Nejvíc mi chutná čokoládové a kešu Rawmeo.

 

     Ochutnávková porota

rawsage
Rawsagový knedlíček

     V práci je veselá společnost, tak jsem připravila pár kuliček a servírovala je s hořčicí na pracovní stůl. Ochutnal jeden člověk, druhý se vymluvil na nemocný žaludek a třetí neudal důvod. Člověk, co ochutnal, řekl, že je to docela dobré, ale jíst Rawsage ani Rawsageo jsem ho pak stejně nikdy neviděla. Podle mě je tato para rajčatová tyčinečka jedna z nejlepších slaných pochoutek, které vyrábíme. 

     Ony se vlastně všechny naše krekry dají zabalit do chleba. Můžu doporučit v chlebu balené italské krekry – chutnají jako boloňské špagety, rozmarýnové – chutnají jako rybičková pomazánka a pálivé mexické.

 

     Už jste si někdy koupili Rawsage nebo některé krekry? Jak jste je snědli? 🙂

 

     

Další články z rubriky: