Rajská polévka s gremolatou

     Gremolata je italská příloha připravovaná obvykle z citrónové kůry, petržele a česneku. Místo citrónu se dá však použít i kůra z limetky nebo jiného citrusu. Místo petržele nať koriandru, šalvěje nebo máty. Místo česneku křen nebo šalotka. V Itálii se gremolata tradičně podává k jídlu Ossobuco, což je dušené telecí koleno. 

     Zde jsem použila gremolatu do rajské polévky podle receptu z časopisu.


 

PolévkaRajah Hot Curry paste

  • na oleji usmažená nasekaná cibule a česnek
  • přidané rajské pyré / protlak
  • k tomu bazalka, majoránka, sladká paprika
  • lžíce pálivé Rajah curry pasty
  • těstoviny (použity Rosické zavářkové)
  • vařeno 8 minut veganské recepty

Gremolata

  • česnek
  • citrón i s trochou kůry
  • petrželRecept z Albertu
  • olej
  • smíchat a rozmixovat

 

Vařeno podle tohoto receptu, ale upraveno dle aktuálního rozpoložení.

Výsledek: osvěžující, citrónová rajská