Rajská polévka s gremolatou

rajská polévka s gremolatou / veganské recepty

     Zkuste tuto osvěžující rajskou polévku se štiplavou gremolatou. Přijde vhod během horkých letních dnů i v zimě, kdy utuží imunitu.

     Gremolata je italská příloha připravovaná obvykle z citrónové kůry, petržele a česneku, ale může být i z jiných potravin. Místo citrónu se dá použít kůra z limetky nebo jiného citrusu. Petržel nahradí nať koriandru, šalvěje nebo máty. Místo česneku poslouží i křen nebo šalotka.
V Itálii se gremolata tradičně podává k jídlu Ossobuco, což je dušené telecí koleno. 

 


 

Polévka: rajská polévka veganské recepty

  • vezměte hrnec na polévkuRajah Hot Curry paste
  • dejte tak 3 lžíce oleje a na mírném plameni nejprve smažte koření a bylinky: lžičku bazalky, lžičku majoránky, lžičku sladké papriky a asi 1 velkou lžíci pálivé curry pasty
  • až koření začne vonět a trochu zhnědne, přidejte 1 velkou nasekanou cibuli a 5 stroužků česneku
  • až cibule zezlátne, přidejte rajské pyré, krabičku protlaku nebo rajčatový džus
  • přiveďte k varu a chvíli vařte
  • přidejte těstoviny (například Rosické zavářkové) a sůl
  • vařte 8 minut, pak přiklopte pokličkou, vypněte vařič a nechte odstát

.

Gremolata: rajská polévka

Recept z Albertu
Vařeno podle tohoto receptu ale upraveno dle aktuálního rozpoložení.
  • použijte stolní mixér nebo všechno dejte do mísy a použijte tyčový mixér
  • půl česnekové palice
  • omyjte 1 citrón : vymačkejte šťávu nebo použijte oloupané měsíčky, ostrouhejte i trochu kůry
  • 100g balení petržele kadeřavé (tuhé stonky vyhoďte nebo je omyté dejte vyvařit do polévky)
  • asi 1 lžíci oleje
  • vše smíchejte a rozmixujte
  • podávejte s polévkou jako přílohu a zdobení

 

Další články z rubriky: