Rajská jahelná kaše

     Jáhly, lněné semínko, rajský protlak, česnek, zázvor, koření, olej. 


 

  • Jáhly a lněné semínko namočte přes noc do vody.Smažené koření
  • Druhý den vylijte starou vodu, přidejte novou a začněte vařit. (Jáhly při vaření nasají spoustu vody.) Přihodila jsem ještě hrst sušené petržele, majoránky a kmínu. Vařte cca 15 minut.
  • Do jiného menšího hrnce vlijte olej, nasypejte do něj koření a na nejmírnějším plameni smažte.
  • Míchejte často, protože koření se lehce připaluje. Já jsem použila kari čínskou směs, přidala jsem ještě vlastní koriandr a kmín. Smažte cca 10 minut
  • Do smaženého koření přidejte nasekaný zázvor a česnek a smažte 5 minut. Poté přilijte rajský protlak a dál smažte cca 10 minut.
  • Jáhly už se varem rozpadly. Až bude kořeněná smažba hotová, vlijte ji do jahel, vypněte vařič, zamíchejte a nechte 10 minut v klidu. veganské recepty


Lze dochutit např. touto sojovkou bez cukru a glutamátu. Koupena v kauflandu za 50kč.


Nejlepší sojovka