Ragú co dům dal

     Dnes jsem od mamá dostala za úkol zpracovat květák, pórek a žampióny. Vzniklo z toho jako vždy rychlé a na nádobí úsporné ragú. 
Toto ragú bylo však pochváleno oběma všežravými spolubydlícími s dodatkem, že kdyby jim takhle vařili v práci, klidně by se tam stravovali vegansky.


 

  • pórek a květák nakrájet a dát vařit
  • na pánvi na oleji smažit koření: grilovanou papriku, koriandr, kurkumu, pepř, kmín, řecké seno
  • po chvíli přidat nakrájenou cibuli a česneksmažené koření
  • do hrnce s pórkem přidat hrst pohanky a více hrstí kuskusu
  • dále přidat nakrájené žampióny
  • přidat usmaženou směs z pánve
  • vše v hrnci „posolit“ sojovkou bez glutamátu a bez cukru
  • krátce povařit/podusit veganské recepty
  • vypnout vařič, nechat odstát

 

Výsledek: samochvála je sice divná, ale bylo to opravdu dobrý!

ragú co dům dal

ragú veganské recepty pohanka žampióny cibule česnek kuskus petržel sojová omáčka bez glutamátu koriandr kurkuma kmín pepř květák pórek řecké seno fenugreek