Polévka z cuket, ječných krup a lněných semínek

cuketová polévka s kroupami / veganské recepty / polévka z cuket

Lehce povařená cuketová polévka

 

Ingredience:

  • 500 g ječných krup
  • 1 – 2 hrsti lněného semínka
  • libovolný olej
  • koření: lžíce kari, lžička majoránky, půl lžičky saturejky, lžička estragonu, lžička kmínu
  • 3 – 4 cukety
  • půl palice česneku
  • 3 cibule
cuketová polévka vegan veganské recepty sezóna cuket cuketová úroda recepty z cukety cuketa polévka cuketová

Recept: polévka z cuket polévka z cuket polévka z cuket

  • Přes noc (nebo až na 2 dny) si namočte kroupy. Poté je asi 15 minut vařte v osolené vodě. Na 1 díl krup 4 díly vody.
  • Do jiné misky si přes noc namočte 1 – 2 hrsti lněného semínka, které se pak rozmixuje v polévce.
    ječné kroupy cuketová polévka veganské recepty
  • V den vaření: do velkého hrnce dejte 3 – 4 lžíce oleje, střední plamen, přidejte nahrubo nakrájené cuketyčesnek cibule a smažte do zesklovatění cibule (asi 10 minut).
  • Ztlumte plamen na minimum, přidejte koření a za občasného míchání smažte asi 4 minuty.
  • Zalijte vše 3 – 4 litry vroucí vody, posolte, přidejte nabobtnalé lněné semínko a vařte vše jen chvilku, třeba 3 minuty.
  • Vypněte vařič, nechte trochu vychladnout a vše rozmixujte tyčovým mixérem.
  • Do rozmixované polévky dejte uvařené kroupy (můžete se i s vodou) a nechte pod pokličkou odstát.
cuketová polévka veganské recepty sezóna cuket úroda cuket
světlá sojová omáčka a sezamový olej
Jídlo se hodí dochutit světlou sojovou omáčkou bez cukru a olejem z praženého sezamu

 

cuketová polévka / veganské recepty

cuketová polévka veganské recepty vegan oběd vegan polévky co uvařit úroda cuketové recepty bezmasa bezmasé recepty

 

Další články z rubriky:

0 0 votes
Hodnocení článku
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments