Polentový mix – kaše z polenty, kuskusu, pohanky a rajského pyré

polentová kaše / veganské recepty

     Polenta

     je kaše z kukuřičné mouky, vody a soli. V tomto případě jsem ji smíchala ještě s dalšími oblíbenými surovinami ze „zdravé výživy“ – s kuskusem a pohankou.


veganské recepty polentová kaše s rajským pyré polentová kaše instatní polenta miluna

Recept: polentová kaše

  • 500g instantní polenty
  • 100g kuskusu
  • 100g pohanky
  • 3 cibule
  • 8 stroužků česneku
  • 4 rawit chilli papričky
  • krabičku rajského protlaku / pyré
  • koření: kurkuma, koriandr, sladká paprika, majoránka, petrželová nať, pepř, kmín, sušený zázvor
  • sůl
  • olej

 

Postup: polentová kaše

  • polentu, kuskus a pohanku zalijte vodou a nechte (klidně přes noc) nabobtnat
  • druhý den dejte do velkého hrnce 4 – 5 lžic oleje a vařič nastavte na mírný plamen
  • vložte koření: půl lžíce kurkumy, půl lžíce koriandru, půl lžíce sladké papriky, lžičku majoránky, půl lžíce petrželové natě, větší špetku pepře, lžičku mletého kmínu a lžičku mletého zázvoru
  • koření občas zamíchejte a smažte asi 4 minuty
  • přidejte nakrájené cibule, česnek a chilli papričky
  • smažte směs asi 10 minut a poté přidejte nabobtnalé obiloviny i s vodou a sůl
  • přidejte i rajský protlak/pyré a vařte 10 – 15 minut
  • podle potřeby přidávejte vroucí vodu (polenta i kuskus ještě nabobtnají)

 

  • pro dobrou chuť si jídlo můžete na talíři dochutit světlou sojovou omáčkou bez cukru a bez glutamátu

 

polenta mix / veganské recepty / polentová kaše
Doporučený způsob servírování

 

Další články z rubriky: