Ovesná kaše naslano

    Rychlá a extrémně zdravá snídaně. Namočte ovesné vločky přes noc, spolu s libovolnými semínky a oříšky. Ráno směs tak jak je ochuťte sojovou omáčkou a přidejte zeleninu.


veganské recepty veganské recepty

  • Zde jsem spolu s vločkami dala „fermentovat“ len, mandle a slunečnice.
  • Ráno přidána salátová okurka a sojová omáčka bez cukru a glutamátu.
  • Můžete zkusit dochutit i olejem z praženého sezamu.

 

  •      Takto vypadá například mandle namočená (vlevo) a v suchém stavu (vpravo). ovesná kaše
DSCN3558
Mandle

     

  •      Vlašské ořechy po namočení (vlevo), suché (vpravo).
vlašský po namočení
Vlašské ořechy

 

     V tomto nasyceném syrovém stavu jsou semínka snáze stravitelná, bílkoviny nejsou denaturované, vitamíny nepoškozené, takže je jídlo „živé„.
      Namáčet můžete všemožná semena, snad kromě fazolí, protože ty jsou za syrova jedovaté.

Namáčení + klíčení