Zapečené mungo tousty

zapečené mungo tousty / veganské recepty

     Mungo fazole je obecně pojmenování pro semena rostliny vigny zlaté.

     Patří do čeledi bobovitých a pochází pravděpodobně z Indie. Mungo se konzumují většinou vařené nebo syrové naklíčené.

     V těchto toustech jsem mungo přes noc namočila a poté nakličovala asi 2 dny. 


veganské recepty veganské recepty miluna 

     Recept:

  • 200g mungo fazolí zapečené mungo tousty / veganské recepty
  • libovolný olej 
  • lžička kari pasty

     Postup:

  • vyrobte si klíčky: přes noc až 24 hodin dejte sušené fazolky do vody, aby nasákly. Vodu několikrát vyměňte.
  • slijte vodu a (pokud nemáte nakličovací misky) rozprostřete fazolky do široké nádoby, kde budou trošičku ponořené ve vodě a nádobu nechte na teplém místě. Snažte se imitovat vlhké prostředí v půdě. Osvědčil se mi plastový podnos na zákusky s víkem.
  • nakličujte 2 – 3 dny. Fazolky oplachujte, a vyměňujte vodu.
  • vytvořte si náplň do toustu: smíchejte klíčky se lžící oleje (výborný je olej z pražených sezamových semen) a s kari pastou
  • náplň klaďte na toustové chleby a zapečte je v toustovači / sendvičovači
  • podávejte s česnekem, rajčaty nebo jinou libovolnou zeleninou

 

 

     Psychotropní galangal

     Použila jsem zelenou kari pastu, kterou měli v kari pasta s galangalemKauflandu za 14 kč, protože končilo její datum spotřeby. Je moc dobrá. Obsahuje galangal, což je oddenek maraby galangové a používá se podobně jako zázvor. Údajně by měl být mírně halucinogenní. 
veganské recepty green curry paste zelená kari pasta mungo klíčky fazole olej kaufland

Další články z rubriky: