Mrkvová polévka

     Použila jsem odšťavněnou masu mrkví. Šťávu jsem odnesla do nemocnice členu rodiny, který je po operaci nádoru tlustého střeva 🙁 .


 

  • mrkev, česnek, čili papričky zalít vodou a přivádět k varumrkvová šťáva
  • přidat koření: jalovec, majoránka, sladká paprika, bazalka, kmín
  • přidat olej
  • přidala jsem místo soli jedlou sodu (experiment)
  • vařit 5 – 10 minut veganské recepty
  • poté vše rozmixovat tyčovým mixérem
  • přidala jsem předem uvařenou hnědou rýži a mrkvová polévka
    celozrnné těstoviny
  • vařit ještě 5 minut a nechat odstát

 

Výsledek: Díky jedlé sodě měla polévka konzistenci pěny. Chutnala dobře, ale bylo nutné finální dochucení. 🙂

finální dochucení: sojovka a sezamový olej