Veganský eintopf: hrách, pórek, celer, krupice

entopf mixit / veganské recepty

Zdařilá kombinace ingrediencí, co dům dal. (Kombinace, které se nezdařily, sem nedávám.)

 


 

Recept: veganský eintopf mixit veganské recepty

  • 500 g neloupaného zeleného hrachu
  • 3 cibule
  • 1 pórek
  • 1/4 celerové bulvy
  • koření: lžička sladké papriky, lžíce majoránky, lžíce bazalky, špetka mletého pepře, lžíce sušené petrželové natě, lžička saturejky, menší lžíce kari pasty
  • 4 – 5 lžic libovolného oleje
  • 150 g pšeničné krupice
  • sůl
  • sojová omáčka

 

Postup: veganské recepty eintopf mixit

  • Hrách propláchněte a přes noc (nebo na 24 hodin) namočte.
  • Ve velkém hrnci dejte na oleji smažit nakrájený celer, pórek a cibuli, dokud cibule nezesklovatí. Podle potřeby podlijte vodou.
  • Ztlumte plamen na minimum a přidejte koření. Za občasného míchání opékejte asi 4 minuty.
  • Slijte namočený hrách, vhoďte do hrnce a zalijte vroucí vodou, aby bylo vše ponořeno.
  • Vařte s pokličkou asi 30 minut. veganské recepty
  • Za stálého míchání přisypte pšeničnou krupici na zahuštění, vařte ještě asi 10 minut, vypněte vařič a nechte jídlo pod pokličkou dojít.

veganský eintopf co dům dal luštěninový veganský eintopf veganské recepty

  • Naservírované jídlo doporučuji dochutit světlou sojovou omáčkou bez cukru a bez glutamátu.

 

mixit eintopf / veganské recepty

Další články z rubriky: